Головне

Минай вимагає відмовитися від переголосування і завершити чемпіонат без догравання

Аналогічний текст надійшов ще від Балкан і Авангарду
05.06.2020 10:15 2609 0
Минай вимагає відмовитися від переголосування і завершити чемпіонат без догравання

Джерело - ua-football.com.

Минай до дирекції ПФЛ надіслав лист, в якому клуб з Закарпаття просить не проводити переголосування, затвердити результати сезону і визначити дату початку наступного сезону.

Про це повідомляє UA-Футбол.

Скандал навколо сезону в Першій лізі набирає обертів. Як відомо, 21-го травня відбулося засідання Ради ліг ПФЛ, на якому було прийнято рішення достроково зупинити розіграші Першої та Другої ліг, залишити в силі поточні розклади в турнірних таблицях, але не оголошувати переможців турнірів. Також не було чіткості з приводу обміну між лігами.

Як відомо, першочергово за дострокове припинення змагань через COVID-19 голосували Минай,  Авангард, Гірник-Спорт, Чорноморець, Прикарпаття, Миколаїв, Кремінь і Балкани. Утрималася Волинь, а Рух, Інгулець, Агробізнес,  Оболонь Бровар, Металіст 1925 і Черкащина виступили за продовження сезону згідно з чинним регламентом. Також грати хоче Металург (Запоріжжя), проте представника клубу не було на засіданні, тож його голос не врахували.

Втім, прийняте рішення не було затверджене Виконкомом УАФ, тому на 5-го червня 2020-го року запланували проведення ще одного засідання Ради ліг. На ньому клуби повинні проголосувати за один з запропонованих організаторами варіантів продовження сезону. Також дирекція ПФЛ раніше відправила клубам листи-опитувальники з відповідними варіантами й запропонувала визначитися.

Зазначимо також, що крім Миная, листи з аналогічним текстом ПФЛ отримала від Авангарду, Балкан та ще одного клубу, назву якого не оголошують.

Варто також зазначити, що в листі-опитувальнику від ПФЛ Минай проголосував за продовження сезону відповідно до регламенту. Тому клуб критикують за мінливу позицію. Раніше Василь Кобін також говорив про догравання за регламентом, але в останньому інтерв'ю офіційному сайту клубу зауважив, що команду не влаштовує запропонований календар продовження турніру. При цьому, Минай готується грати півфінал Кубка України, відзначаючи, що це інший турнір і на один-два матчі клуб зможе забезпечити дотримання медичного протоколу.

Нагадаємо, спортдиректор ПФЛ назвав вартість одного ПЛР-тесту.

Раніше, у ПФЛ розкритикували позицію Миная щодо відновлення чемпіонату.

Коментарі ()