Головне

Італія - Швейцарія: анонс і прогноз на матч у групі A чемпіонату Європи

13.06.2021 16:05 1519 0
Італія - Швейцарія: анонс і прогноз на матч у групі A чемпіонату Європи
Чемпіонат Європи 2020, Група А
16 червня, 2021

 Італія - Швейцарія

Стадіо Олімпіко, Рим

Група A Група B Група C Група D Група E Група F

У середу 16 червня у Римі на Стадіо Олімпіко відбудеться поєдинок 2-го туру групи А чемпіонату Європи з футболу, в якому між собою зустрінуться національні збірні Італії та Швейцарії.

Італія

У першому матчі групового етапу Італія довела, що її варто вважати одним із претендентів на чемпіонський титул. Італійці без проблем розібралася з Туреччиною - 3:0. Перевага підопічних Роберто Манчіні була абсолютною протягом всього матчу. Турки сподівалися на 0:0, але протрималися лише в першому таймі. Промовиста статистика: Туреччина завдала один удар за весь матч, та й той не припав в площину воріт. У Італії 24 удари (8 в площину). Володіння м'ячем 61% на 39% на користь Італії.

Заявка команди

Воротарі: Джанлуїджі Доннарумма (Мілан), Алекс Мерет (Наполі), Сальваторе Сірігу (Торіно).

Захисники: Франческо Ачербі (Лаціо), Алессандро Бастоні (Інтер), Леонардо Бонуччі (Ювентус), Джорджіо К'єлліні (Ювентус), Джованні Ді Лоренцо (Наполі), Алессандро Флоренці (Парі Сен-Жермен), Джанлука Манчіні (Рома), Леонардо Спінаццола (Рома), Рафаел Толой (Аталанта), Емерсон (Челсі).

Півзахисники: Ніколо Барелла (Інтер), Брайан Крістанте (Рома), Мануель Локателли (Сассуоло), Лоренцо Пеллегріні (Рома),  Жоржиньйо (Челсі), Стефано Сенсі (Інтер), Марко Верратті (ПСЖ).

Нападники: Андреа Белотті (Торіно), Доменіко Берарді (Сассуоло), Федеріко Бернардескі (Ювентус), Федеріко К'єза (Ювентус), Чіро Іммобіле (Лаціо), Лоренцо Інсіньє (Наполі), Джакомо Распадорі (Сассуоло).

Швейцарія

Швейцарія у стартовому матчі Євро-2020 не змогла переграти Вельс, хоч і була фаворитом на думку експертів. До того ж команда Бейла першою відкрила рахунок і лише на 74-й хвилині валлійці втратили перемогу. Після дуже впевненої перемоги Скуадри Адзурри над турками не залишилося сумнівів, що саме Вельс, Швейцарія та Туреччина боротимуться за другу сходинку. Тому проти італійців буде дуже важко.

Заявка команди

Воротарі: Ян Зоммер (Боруссія Менхенгладбах), Івон Мвого (ПСВ), Йонас Омлін (Монпельє).

Захисники: Мануель Аканджі (Боруссія Дортмунд), Лоріс Беніто (Бордо), Ніко Ельведі (Боруссія Менхенгладбах), Кевен Мбабу (Вольфсбург), Бечір Омерагіч (Цюріх), Рікардо Родрігес (Торіно), Сильван Відмер (Базель), Фабіан Шер (Ньюкасл ), Джордан Лотомба (Ніцца), Ерай Джюмерт (Базель).

Півзахисники: Граніт Джака (Арсенал), Деніс Закарія (Боруссія Менхенгладбах), Ремо Фройлер (Аталанта), Джібріль Соу (Айнтрахт Франкфурт), Адмір Мехмеді (Вольфсбург), Джердан Шакірі (Ліверпуль), Рубен Варгас (Аугсбург), Стівен Цубер (Айнтрахт Франкфурт), Крістіан Фасснахт (Янг Бойз).

Нападники: Брель Емболо (Боруссія Менхенгладбах), Маріо Гавранович (Динамо Загреб), Харіс Сеферович (Бенфіка).

Чемпіонати Європи

Італія вийшла на Євро вдесяте і візьме участь у сьомому фінальному турнірі поспіль з моменту пропуску ЧЄ-1992 у Швеції. Лише двічі (1996, 2004) італійці не змогли вийти з групи. Італія виграла домашній ЧЄ-1968 а на Євро-2000 і Євро-2012 ставала другою.

Найкращий результат на Євро: чемпіон (1968)

Збірна Швейцарії вп'яте грає у фінальній частині ЄВРО. Всі п'ять були в рамках семи останніх чемпіонатів Європи.

Найкращий результат на Євро: 1/8 фіналу (2016)

Історія протистоянь

Статистика італійців у протистоянні є значно кращою: 28 перемог в 58 матчах і тільки вісім поразок. Безпрограшна серія Італії в матчах зі швейцарцями становить вісім зустрічей (В4 Н4).

Останні офіційні матчі команд відбулися в кваліфікації Євро-2000. Італія взяла верх в Удіне (2:0), а в Лозанні була зафіксована нульова нічия.

Цифри та факти

• Італія не пропускає уже 9 матчів поспіль. Це найкращий результат з 1990 року, коли італійці зберігали свої ворота сухими 10 поєдинків поспіль;

• Італія - найчастіший суперник в історії збірної Швейцарії. Команди проведуть між собою вже 59-у зустріч. На другому місці Німеччина, з якої швейцарці грали 51 разів;

• У фінальних стадіях чемпіонатів Європи і світу італійці ще ніколи не програвали в Римі (В9 Н2);

• Збірна Швейцарії провела 14 матчів на чемпіонатах Європи і здобула лише дві перемоги при шести нічиїх і шести поразках;

• На останніх трьох Євро Італія доходила як мінімум до чвертьфіналу;

•  Збірна Швейцарії грає на четвертому поспіль великому турнірі. Крім Євро-2016, вона також виступала на ЧС-2014 і ЧС-2018. Там обидва рази швейцарці дійшли до 1/8 фіналу..

Прогноз букмекерів

Букмекерські контори вважають збірну Італії фаворитом матчу. Коефіцієнти на перемогу цієї команди складають - 1,68. Натомість коефіцієнти букмекерів на перемогу Швейцарії - 5,80.

Прогноз Чемпіона

Перемога Італії 2:0

Коментарі ()