Українська правда

Харлан відмовилась тиснути руку росіянці після перемоги над нею, ризикувавши бути дискваліфікованою з ЧС - ВІДЕО

— 27 липня 2023, 13:15
Харлан відмовилась тиснути руку росіянці після перемоги над нею, ризикувавши бути дискваліфікованою з ЧС - ВІДЕО

Українська фехтувальниця Ольга Харлан здолала росіянку Анну Смірнову з рахунком 15:7 на старті чемпіонату світу в Мілані, але не відповіла на традиційне післяматчеве привітання з боку суперниці.

За правилами Міжнародної федерації фехтування, за відмову від рукостискання спортсменку можуть дискваліфікувати.

Харлан просто наставила шаблю на росіянку, яка простягнула до неї руку.

Відео

Росіянка понад 50 хвилин перебувала на доріжці після завершення сутички, прагнучи досягнути виключення українки зі змагань через відсутність так званого прояву поваги від Харлан. Судді після консультацій спершу не змінили рішення бою, залишивши в силі перемогу Ольги, але згодом стало відомо, що українка таки отримала дискваліфікацію.

Це перший випадок змагання у фехтуванні між спортсменом з України та "нейтральним" атлетом з росії (терористичної країни) після скасування часткового бойкоту з боку України.

Нагадаємо, що, наприклад, українські тенісистки давно взяли на озброєння тактику ігнорування рукостискань із представницями росії та білорусі. Останній резонансний випадок відбувся на Вімблдоні-2023, коли Еліна Світоліна не підійшла після матчу до Вікторії Азаренки, яка смиренно прийняла цей вчинок українки.

✅ Підписуйтесь на наш телеграм-канал, щоб завжди бути в курсі головних подій зі світу спорту!

Ольга Харлан