Українська правда

Прокляття Рогліча: словенець знову змушений припинити боротьбу на Тур де Франс

Владислав Уткін — 12 липня, 13:46
Прокляття Рогліча: словенець знову змушений припинити боротьбу на Тур де Франс

Cловенський велогонщик команди Red Bull Bora-hansgrohe Прімож Рогліч не зможе продовжити виступ на Тур де Франс-2024 через падіння.

Про це повідомила пресслужба команди.

"Прімож Рогліч пройшов ретельне обстеження у наших медиків після вчорашнього етапу і ще раз сьогодні вранці. Прийнято рішення, що він не стартуватиме сьогодні, щоб зосередитися на майбутніх цілях. Ми бажаємо тобі якнайшвидшого одужання, Прімож", — йдеться у заяві.

Зазначимо, що 34-річний словенець на 12 етапі Туру за 12,5 км до фінішу опинився в завалі й через падіння ледь-ледь зміг завершити етап. Це третій випадок у кар'єрі, коли Прімож припиняє боротьбу на французькому Гранд-турі.

Рогліч є олімпійським чемпіоном 2020 року. У 2017 році став першим словенцем, який виграв етап Тур де Франс.

Прімож Рогліч шість разів стартував на Тур де Франс, однак це вже втретє йому доводиться припинити боротьбу на найпрестижнішій велобагатоденці.

Словенець є триразовим переможцем іспанської багатоденки Вуельта та торішнім переможцем Джиро д’Італія.

В активі Рогліча також олімпійське золото в індивідуальній гонці на Іграх в Токіо та більше десятка перемог в інших топових багатоденках.

Разом із земляком Тадеєм Погачаром, данцем Йонасом Вінгегором та бельгійцем Ремко Евенпулом Рогліч входив у так звану “Велику четвірку” головних претендентів на перемогу Тур де Франс цього року.

Тур де Франс Tour de France-2024