Українська правда

Світоліна - Халеп: анонс і прогноз на півфінал Вімблдона

Valeriy Ruchka — 11 липня 2019, 06:48
Світоліна - Халеп: анонс і прогноз на півфінал Вімблдона

Сьогодні, 11 липня, у півфіналі Вімблдону Еліна Світоліна зіграє проти Симони Халеп.

Матч відбудеться першим запуском на центральному корті. Час початку - 15:00 за Києвом. Нагорода за перемогу в матчі становить 520 рейтингових очок і $ 735,075 на додаток до 780 очок і $ 733,825, які вже зароблені.

Раніше дівчата зустрічалися 7 разів, українка веде з рахунком 4:3.

Актуально: Світоліна - Халеп: онлайн-трансляція - 11.07.2019

Еліна Світоліна

Перед Вімблдоном Світоліна не виграла жодного матчу на траві. Але це не завадило їй показати хорошу гру на мейджорі. Ігрову форму українка набирала по ходу змагань. Спочатку їй було досить важко. Дар'ю Гаврилову, Маргариту Гаспарян і Марію Саккарі вона пройшла із проблемами. Але після цього Еліна почала діяти більш впевнено.

Петру Мартич і Кароліну Мухову вона переграла досить легко. Хорватці представниця України віддала шість геймів, а чешці - дев'ять.

У поєдинку проти Мухової українка дуже мало помилялася. На її рахунку лише 16 невимушених помилок. У чешки таких було 31. Це стало запорукою успіху Світоліної. Крім того, на першій подачі українка виграла 59% м'ячів, а на другій - 47%.

Симона Халеп

Халеп досить легко пройшла своїх опоненток на Вімблдоні, але румунці пощастило з сіткою. Найбільш рейтинговою тенісисткою, яку вона обіграла, була Олександра Соснович. У першому раунді змагань Симона декласувала білоруську з рахунком (6:4, 7:5). Після цього були перемоги над Бузарнеску (6:3, 4:6, 6:2), Азаренко (6:3, 6:1) і Гауфф (6:3, 6:3).

У чвертьфіналі Халеп зустрічалася з кривдницею Ястремської Чжан Шуай і святкувала перемогу в двох партіях (7:6, 6:1). На рахунку Симони 13 невимушених помилок. Крім того, вона виграла 72% м'ячів на першій подачі і 44% на другий.

Читайте також: Світоліна - Халеп: історія протистоянь

Слова

Симона Халеп:

"Наступний матч буде великим випробуванням для мене. Але я віднесусь до нього, як до будь-якого іншого поєдинку. Я розслаблена. Я щаслива. Я мотивована перемагати"

Еліна Світоліна:

"Якщо говорити про майбутній матч з Симоною Халеп, то ми багато разів зустрічалися. Я не хочу згадувати про наш чвертьфіналі на Ролан Гаррос два роки тому, той матч не склався в мою користь, та й після цього ми теж грали. Це було вже досить давно.

Зараз я трохи інший гравець, це буде цікавий матч. Вперше ми зустрінемося в півфіналі. Думаю, для нас обох це буде цікаво. Сподіваюся, що я зможу показати свій найкращий теніс"

Прогноз від Чемпіона

Букмекери віддають вагому перевагу Халеп, деякі фахівці навіть впевнені, що її перемога буде легкою. Спробуємо з цим не погодитися, адже Світоліна одна з найбільш незручних опоненток для румунки, практично нічим їй не поступається в швидкості, витривалості та психологічній стійкості.

Вімблдон Еліна Світоліна Халеп