Українська правда

Бубка нагодував Жака Рогге борщем. Медалей більше не стало

Сергей Шемшученко — 11 серпня 2008, 17:06

Сьогодні, 11 серпня, в українському домі у Пекіні відбувся День України. Участь у заході взяли близько трьохсот представників Оргкомітету Ігор, члени Міжнародного Олімпійського Комітету та керівники Міжнародних олімпійських федерацій, голови олімпійських делегацій різних країн, Олімпійські чемпіони і призери, зірки естради.

Віталій Козловський допомагає Клочковій готуватися та Лісогору розслаблятися, фото НОК

Серед гостей був президент МОК Жак Рогге та почесний президент МОК Хуан Антоніо Самаранч.

Зустрічали гостей українські музики, в холі "Українського дому" розташувалася фотовиставка, де через призму фотокамер всі бажаючі мали можливість познайомитися як з історією, так і сьогоденням нашої держави. Нагадаємо, український дім оздоблений вуликами, глечиками та носатими ляльками "українців" у натуральний зріст.


Частували гостей винятково українськими стравами.

"На Дні України в Турині ми вперше поряд з європейською кухнею пригощали і деякими стравами української кухні. Враховуючі досить схвальні відгуки, в Пекіні всі страви були винятково українські", - зазначив Сергій Бубка.

Рогге пригощали пампушками з салом



Серед українських чиновників на заході були присутнa віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник та міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Під час свята Васюник зазначив, що спорт є пріоритетним напрямком державної політики в Україні, тому є впевненість, що перемоги не за горами.

Павленко запевнив, що в українському спорті ініційовано системні перетворення, є відповідна підтримка і президента країни Віктора Ющенка, і уряду.

Міністр висловив впевненість, що Україна "залишиться в списку країн з серйозними спортивними амбіціями", повідомляє прес-служба Мінмолодьспорту.

"Нова сучасна стратегія олімпійської підготовки, яку готує Міністерство - дасть українському спорту вищих досягнень нові імена, закріпить в українських серцях як олімпійські ідеали, так і олімпійські амбіції", - зазначив Юрій Павленко.

Сергій Бубка подякував Жаку Рогге за те, що він знайшов час і відвідав День України, адже він не частий гість на таких заходах.

Президент МОК Жак Рогге у своєму вітальному слові підтвердив, що Україна продовжує відігравати важливу роль у світовому олімпійському русі.