Українська правда

На Паралімпіаді-2024 спортсменку змусили заклеїти українську наліпку із серцем

Андрій Яросименко — 7 вересня, 16:38
На Паралімпіаді-2024 спортсменку змусили заклеїти українську наліпку із серцем
Оксана Мастерс
Getty images

Американська велоспортсменка українського походження Оксана Мастерс розповіла, що організатори Паралімпійських ігор 2024 змусили її заклеїти зображення українського серця.

Її слова передає CNN.

"Це сталося прямо на старті. На цьому зображенні не було нічого, це була просто форма серця. Це було складно для мене, тому що, як людина, яка народилася в Україні, американський спортсмен і громадянин США, я відчуваю, що представляю ті місця, звідки я родом.

Мене це справді запалило. Це просто додало масла у вогонь. Просто тому, що хтось міг приховати мою наклейку, це не приховає мій вогонь і те бажання, яке я мала в собі. Але, чесно кажучи, це було просто чудовим джерелом енергії, і замість того, щоб розчаруватися цим, це просто мотивувало мене ще більше", — сказала Оксана.

Зазначимо, що Мастерс є уродженкою міста Хмельницький. Вона народилась із порушеннями розвитку кінцівок. Біологічні батьки відмовились від неї, після чого в семирічному віці Оксану усиновила американка Гей Мастерс.

Вона змагається у класі H1-5 (спортсмени з порушеннями/ураженнями опорно-рухового апарату, включно з травмами спинного мозку та церебральним паралічем), та вже здобула дві золоті медалі на Паралімпіаді-2024.

Оксана перемогла у гонці з роздільним стартом та у групових перегонах. Раніше Мастерс заявила, що пожертвує частину призових від виступу на Паралімпіаді-2024 на підтримку України.

За всіма найважливішими подіями десятого змагального дня Паралімпійських ігор 2024 зручно стежити в текстовій трансляції Чемпіона.

велоспорт Париж-2024 Паралімпіада-2024 Паралімпійські ігри-2024 Україна на Паралімпіаді-2024