Українська правда

"Зоря" - "Кривбас": післяматчеві коментарі тренерів

Сергей Шемшученко — 31 серпня 2008, 20:32

Криворізький "Кривбас" на виїзді переміг луганську "Зорю" 2:1. Післяматчева прес-конференція.

Олег Таран, головний тренер "Кривбасу":

- Гра була цікава й мала інтригу. Багато було боротьби. Не можу сказати, що гра відрізнялася комбінаційною складовою. Ми грали від оборони, бо у нас були проблеми зі складом. Багато травмованих. І навіть сьогодні у нас в запасі були всього лише три гравці. Варіювати складом було дуже складно, плюс ще видалення. Я хлопцям говорив, що мені на полі цікава тактична побудова команди, потрібно, щоб вони виконували мої установки, була самовіддача. Це і визначило результат матчу.

Ви справді вважаєте, що гра була змістовною?

- Ні. Я говорив, що в комбінаційному плані вона не була змістовною, бо була дуже висока ціна очок. У мене був всього лише один нападник, тому, як я вже сказав, варіювати складом було дуже складно. У кожній лінії у нас було по одному гравцеві - один захисник, один півзахисник і один нападник. Ми виходили з наших можливостей. У цю гру, увійшли чотири людини, які давно не грали. Грановський взагалі рік не грав, а відсутність ігрової практики грає велику роль. В принципі, якщо чесно, я несильно переживав.

- А нерви у вас залишилися, працюючи в "Крив басі"?

- Звичайно. Я думаю, що в кожній команді є багато проблем. Без цього неможливо. Різниця лише в тому, що у великих командах вони великі, а в маленьких маленькі.

Анатолій Волобуєв, головний тренер "Зорі":

- Коли команда пропускає м'яч на першій хвилині, це дає противникові фору. "Кривбас" сьогодні побудував гру від оборони. Вони перекрили всі лінії. Не знайшлося у нас гравців, які б зламали цю оборону. Потім, на перших хвилинах другого тайму отримали другий м'яч, необов'язковий, в ближній кут. І програючи 0:2 важко було відігратися.

- Анатолій Іванович, остання домашня перемога дотуючи 4 травня в матчі проти "Нафтовика". Поясніть, чому ми на виїзді виграємо, а удома програємо?

- Ми теж переживаємо із цього приводу. Грає свою роль і психологічний чинник. У нас відібрали перемогу із запорізьким "Металургом". Я не виправдовуюся, перемогу у нас просто відібрали. А по суті правильно - на виїзді ми граємо вдало, а дома... Надто, що тут є свій глядач. Складно, коли удома не береш очок і команді, і нам.

- Ви Костюка випустили і зняли. Не боїтеся, що хлопець зламається?

- Ми йому пояснили його заміну. Ми ризикували, коли його вводили в гру. Складно в таких іграх входити в гру, надто, що він молодий. У команди проблеми зі складом - захворів Диденко, щось із спиною. Здається надовго. І у нас не було гравця, який міг би поборотися за м'яч на другому поверсі. Але Єрмак ось-ось підійде, вже Коллінз почав потихеньку розробляти ногу, за Антонова я поки не кажу. Ми залишилися без нападників. Думаю, на цьому тижні ми заявимо двох чоловік в лінію атаки. На цю гру ми просто не встигли їх заявити.

- Команда практично не бігала сімдесят хвилин. З чим це пов'язано?

- Не можна сказати, що хлопці не бігали. Просто "Кривбас" правильно побудував гру. Важко зламати оборону, коли ззаду десять чоловік. Начебто катаємо, катаємо, а... Сьогодні у Скоби було багато браку. Тому ми його і замінили і вирішили грати з двома нападниками.

- Питання не по грі. У вересні чекає кубковий матч. Досі "Зоря" сходила з дистанції на перших етапах. Які задачі цього року?

- Ми прагнутимемо пройти якнайдалі, гратимемо на перемогу. Суперник серйозний, команда з першої ліги. Торік вони обіграли, по-моєму, львівські "Карпати". Я не думаю, що гра з "ІгроCервісом" - це легка прогулянка для будь-якої команди вищої ліги. Але ми прагнутимемо лише перемагати, щоб вийти в 1/8 фіналу.