Українська правда

Юрій Сьомін: "Травми і суддівство вплинули на результат першого матчу з "Валенсією"

Сергей Шемшученко — 21 лютого 2009, 12:42

Водночас Cьомін поскаржився на велику кількість травмованих і піддав сумніву низку рішень бельгійського арбітра, який обслуговував зустріч у Києві.

"Домашня нічия - це не той результат, на який ми розраховували. Але водночас він зберігає надію на успішний результат за сумою двох матчів: якби ми пропустили, коли залишилися в меншості, другий гол - все було б закінчено. А так інтрига зберігається. "Валенсія" підтвердила статус команди найвищого класу. Маючи в складі таких виконавців, клуб не може бути слабким.

Ми не сумнівалися, що гра буде непростою. Я ще після жеребкування сказав, що "Валенсія" мало не найскладніший суперник з тих, хто міг дістатися нам на цій стадії Кубка УЄФА. На зборах у Марбельї ми намагалися не пропускати жодної трансляції матчів за участю "Валенсії" й адекватно оцінювали їх силу.

Свій клас суперник продемонстрував, перевершивши нас хоча б у контролі м'яча. А забивши швидкий гол, іспанці стали витягувати наших, розраховуючи зіграти на контратаках. Ми були готові до цього і, зрівнявши рахунок, мали шанс забити другий гол. Але в деяких епізодах від нас відвернулася фортуна, а вилучення Мілевського не дозволило отримати максимальну користь з переваги, якою ми володіли до середини другого тайму.

Я ніколи роботу арбітрів не коментую. Але те, що бельгієць Серж Гумьєнні прийняв низку суперечливих рішень, факт. Наприклад, першу жовту картку суддя показав Мілевському за розмови, але за що була друга? Суперник бив нашого форварда по ногах, що видно на повторі. Тому про симуляцію з боку Мілевського не може бути в даному разі й мови.

Перед грою нам довелося серйозно перекроювати лінію оборони. Діакате отримав у матчі з "Рубіном" важку травму на рівному місці, і зустріч з московськими одноклубникам виявилася єдиним шансом випробувати лівого захисника Несмачного на правому фланзі, а Бетао, який грав останнім часом на цій позиції, - в центрі. Обом ці ролі не нові, але однієї репетиції для відновлення навичок було замало.

У тому ж матчі з московським "Динамо" Нінкович ушкодив бічну зв'язку коліна, але відомий спортивний хірург Линько дійшов висновку, що це просто банальний забій.

Для першого офіційного матчу сезону функціональний стан команди виявився досить високим.

Про травму Діакате, після якої нам довелося знову взяти в оренду Асатіані, я вже казав. Малхаз не може грати проти "Валенсії", але в чемпіонаті України його досвід може знадобитися. В Іспанії на тренуваннях пошкодження знову отримали Бангура і Юссуф. Травми торкнулися майже всіх ліній: якийсь час у Марбельї ми не могли розраховувати і на воротаря Богуша.

Хіба я коли-небудь говорив, що не розраховую на Шовковського? Від воротаря з таким грандіозним досвідом не відмовився б, як на мене, жоден тренер. Інша річ, що Богуш грає стабільно і з мого боку було б неправильно хлопця міняти. Але я, як і раніше, вважаю, що в "Динамо" два рівноцінних голкіпери, на яких я розраховую в однаковій мірі", - сказав Сьомін в інтерв'ю" Спорт-Експрес ".