Українська правда

Сьомін і Близнюк: дві думки про один матч

Сергей Шемшученко — 6 грудня 2008, 09:49

Піісляматчева прес-конференція головних тренерів "Динамо" та "Іллічівця"

Юрій Сьомін, головний тренер "Динамо":

Матч вийшов дуже цікавим. "Іллічівець" створив біля наших воріт достатньо моментів. В певний момент, за рахунку 3:0 на нашу користь, хлопці втратили концентрацію. Ми дуже задоволені перемогою, здобули три очки і закінчили першу частину чемпіонату на першому місці. Для нас це дуже важливо. А зараз розпочнемо підготовку до "Фенербахче".

- "Іллічівець" пішов вам на зустріч, погодившись перенести матч. Чому "Динамо" не може зробити такий же крок щодо орендованих футболістів, які не можуть грати проти вашої команди?

- Мені складно сказати. Я навіть не знаю, хто орендований. Напевно, для цього існує якесь положення або домовленість, якої було досягнуто раніше. Гадаю, всі мають іти назустріч один одному. Тим паче, що 22-го листопада все одно не можна було грати, а провести матч 21-го, через два дні після матчу національної збірної, теж неможливо. Відповідно, все закономірно.

- Як вам якість газону на стадіоні "Іллічівець"?

- Воно просто фантастичне, одне з найкращих в Україні. Тому команди і продемонстрували цікавий футбол із великою кількістю голів. Поле просто чудове.

- У матчі з "Фенербахче" гратиме та ж лінія оборони, що й сьогодні?

- Помилок захисники наробили багато, але лінія оборони буде та ж, якщо всі будуть живі та здорові.

- Більша частина чемпіонату пройшла під егідою Прем'єр-ліги. Які можете визначити плюси й мінуси цієї організації?

- Мені здається, рух іде в правильному напрямку, чемпіонат добре організований. Єдине, хотілося б поступово покращувати інфраструктуру, але відразу це зробити неможливо. Потрібен час.

- Ваші враження від осінньої частини чемпіонату?

- Хороші враження, ми лідируємо, команда показувала добротний футбол. Незважаючи на те, що в цей період ми інколи грали без 6-7 основних гравців, у тому числі і в матчах Ліги чемпіонів. У нас було стільки травм, що можна заплутатися. Після поєдинку з лондонським "Арсеналом" хтось сказав, що в англійців стільки травмованих гравців, що вони грали молодіжним складом. А насправді дев'ять футболістів цього молодіжного складу грають постійно. Через два дні після нашого матчу вони цим же складом плюс Адебайор обіграли "Челсі". Відповідно, інколи потрібно говорити "спасибі" і нашим футболістам за те, що вони добре грають. Їх є за що хвалити. Тоді, можливо, і футбол стане кращим. А сьогодні мені дуже сподобався "Іллічівець".

Ілля Близнюк, в.о. головного тренера "Іллічівця":

- Хотів би подякувати хлопцям за гру. Гадаю, вона сьогодні сподобалася всім. Перш за все - великою кількістю м'ячів і азартом. Свято футболу вдалося! На жаль, в першому таймі ми не використали чотири стовідсоткових можливості, що вважаю недозволеним. Звичайно, "Динамо" - досвідчена команда, яка покарала нас за припущені помилки забитими м'ячами. Наша поразка - наслідок власних помилок. Якби ми використовували хоча б половину з тих моментів, які в нас були, рахунок був би зовсім іншим.

- Чим зумовлена гра без замін?

- Вважаю, ніхто з нападників і півзахисників не випадав із гри, тому щось кардинально змінювати не було сенсу. Можливо, хотілося випустити на 1-2 хвилини когось із молодих футболістів, щоб дати їм відчути гру, але це можна було зробити в тому випадку, якщо б ми зрівняли рахунок, щоб тактично змінити хід гри. А нам все одно потрібно було атакувати і зі створенням моментів добре справлялися футболісти, які були на полі.

- Сьогодні хорошу гру продемонстрував Іващенко. Яка його подальша доля?

- Він орендований футболіст, але я сподіваюся, наше керівництво проведе переговори з його нинішнім клубом. Якщо домовленість буде досягнута, хотілося б бачити цього футболіста в нашій команді.

- Які плани в "Іллічівця" на зимову перерву?

- Після відпустки команда збереться на базі 8-го січня і пройде контрольне медобстеження. Перший збір ми плануємо провести вдома, в Маріуполі, а потім, можливо, вирушимо до Туреччини.

- З чим пов'язано, що Оберемко і Ксьонзу не було дозволено брати участь у сьогоднішньому матчі?

- Вони належать "Динамо", чиє керівництво не пішло нам назустріч.

- Які зміни чекають на "Іллічівець" наступного року? Вже відомо, з ким будете розлучатися?

- Не хотілося б це оголошувати зараз. Звичайно, в плани керівництва входить і вливання свіжої крові, і розставання з деякими гравцями. З приводу цього проводитиметься розмова безпосередньо з футболістами та їхніми агентами. Вважаю, що в даній економічній ситуації розкидатися футболістами не варто. Команда продемонструвала, що вона може грати в добротний футбол. Потрібно тільки дещо підкоригувати, і все буде нормально.

- Ви керуєте командою з приставкою "в.о". У вашому статусі очікуються певні зміни?

- Якби це додало нам очок у турнірну таблицю, тоді можна було щось змінити. Вважаю, неважливо, в якому статусі я працюю. Головне, що в команди з'явився свій почерк, що вона набирає очки, а хлопці в колективі "притерлися" один до одного.

fcdynamo.kiev.ua