Українська правда

Луческу: Навіщо утримувати футболіста, якщо він не мотивований

Сергей Шемшученко — 16 січня 2009, 14:08

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу припускає, що шкодуватиме про трансфер бразильського нападника клубу Брандао до "Марселя".

"Відпускаючи Брандао, можливо, і ризикуємо. Допускаю: якщо він добре заграє в "Марселі", виникне відчуття жалю з приводу його відходу", - сказав тренер.

"Можливо, що на перших порах і без Брандао нам доведеться непросто. Ми аналізували переможні для "Шахтаря" матчі у Лізі чемпіонів з "Базелем" і "Барселоною", деякі вдалі зустрічі у чемпіонаті України, де нам довелося обходитися без бразильця і дійшли до однозначного висновку: у нас є кому його замінити", - розповів Луческу.

На думку румунського фахівця, якби Брандао не поїхав зараз, то вже ніколи б не поїхав.

"Чого у такій ситуації було чекати молоді, яка знала, що я завжди віддам перевагу Брандао, якщо він не травмований або не дискваліфікований", - ставить риторичне питання тренер, відомий своєю любов'ю до бразильських гравців.

"До того ж навіщо утримувати футболіста, платити йому за контрактом солідні гроші, якщо він не мотивований, як раніше? Наступного року Брандао виповниться 30. Практика показує: гроші, які інвестуються у футболіста такого віку, вже ніколи не повертаються", - додав наставник "гірників".

"Шість мільйонів євро за трансфер Брандао плюс його особистий контракт - серйозні гроші, за які можна запросити перспективнішого і мотивованого футболіста. Посереднього гравця за шість мільйонів ніхто не купить, і, цілком може бути, спочатку ми шкодуватимемо про втрату Брандао. Але філософія тут проста: потрібно віддавати футболіста, коли він потрібний. Запізнишся - нарікай на себе" - цитує Луческу "Спорт-Экспресс".