Українська правда

Гутцайт: Потрібно розглядати, чи підтримують росіяни війну

— 31 липня 2023, 13:15
Гутцайт: Потрібно розглядати, чи підтримують росіяни війну

Російські спортсмени будуть і надалі продовжувати провокації на міжнародних змаганнях.

Про це заявив Міністр молоді і спорту України та президент НОК Вадим Гутцайт.

"Ми бачимо, що відбулося вже на перших змаганнях, і це приклад для всього світу, що росія не братиме участь у чесних змаганнях, вона провокуватиме українську команду, спортсменів з України на різних змаганнях, і це тільки перша зустріч була, ви ж розумієте, що буде надалі в інших видах спорту. Це ще раз здійняло цю хвилю обурення: що робить Росія на міжнародних змаганнях, на чемпіонаті світу?

Гутцайт: Працюватиму над тим, щоб ми не тиснули руки ворогам

Я вважаю, що потрібно все одно не допускати й під нейтральним прапором росіян і білорусів. Нам потрібно надалі працювати з цього питання. І якщо вже їх допускають, то потрібно, щоб уважно розглядали спортсменів, які підтримують або не підтримують агресію Росії проти України. Бо ми бачимо, що цю Смірнову допустили до чемпіонату світу, а потім в інтернеті з’явилися її фото з російською армійською символікою, що її брат там десь воює. І цю спортсменку допустили як нейтральну.

Актуально: Харлан кваліфікувалася на Олімпіаду-2024 рішенням МОК

І куди дивиться міжнародна федерація, яка залучила суперекспертів, суперадвокатську компанію, яка розглядає, хто має відношення до армійців чи динамівців, які в них контракти, хто підтримує, а хто не підтримує. Вони допустили цю дівчину, а потім всі побачили, що вона підтримує цю війну. Тому ще раз приклад буде для всіх федерацій уважніше дивитись, розглядати цих спортсменів, які виступатимуть під нейтральним прапором", - сказав Гутцайт.

✅ Підписуйтесь на наш телеграм-канал, щоб завжди бути в курсі головних подій зі світу спорту!