Українська правда

Гутцайт - про допущення росіян до змагань: У МОК подвійні стандарти

— 11 березня 2023, 13:26
Гутцайт - про допущення росіян до змагань: У МОК подвійні стандарти

Міністр молоді та спорту та президент НОК України Вадим Гутцайт вважає дії МОК щодо повернення росіян та білорусів у міжнародний спорт подвійними стандартами.

Про це він заявив у коментарі Першому.

"Ще місяць тому сказав, що ми готові бойкотувати Ігри. То вийшла заява МОК, що це - порушення Хартії, що це неможливо. А коли у 2008 році росія розпочала війну в Грузії під час Олімпійських ігор, а коли росія у 2014 році окупувала Крим, Донецьку та Луганську області, а коли у 2022 році під час початку Паралімпійських ігор росія розпочала повномасштабну війну - це не порушення Хартії? Це не порушення Олімпійського перемир'я?".

Актуально: Велика Британія закликала спонсорів Олімпіади не допустити повернення росіян

"То якісь подвійні стандарти в МОК - кажемо, що ми за мир, як каже президент МОК, солідарні з Україною, нам потрібно єднатись, Єднатись заради чого? Заради миру. Який може бути мир, коли гинуть наші спортсмени? Такі подвійні стандарти. Порушення Олімпійського перемир'я - це не порушення Хартії? Тому я взагалі не розумію, для чого МОК порушує це питання в такий час. Ми усі вважаємо, що, допоки йде війна, росіянам та білорусам не місце на міжнародній арені", - сказав Гутцайт.

Вадим Гутцайт МОК (Міжнародний олімпійський комітет)