Головне

Шмуратко: Мрію повернутися додому й тренуватися на домашній ковзанці

20.12.2022 21:10 778 0
Шмуратко: Мрію повернутися додому й тренуватися на домашній ковзанці

Чемпіон України з фігурного катання Іван Шмуратко не був удома з березня 2022 року.

Про це заявив сам спортсмен.

"Життя змінилося кардинально. Я не був удома з березня. Виїхав на чемпіонат світу у Франції і відтоді почав шукати місце, де я можу тренуватися. Був у Німеччині.

Два з половиною тижні тренувався в Італії, а решту часу їздив по змаганнях. Нині перебуваю у Франції на тренувальній базі.

До речі, перші змагання в мене були в Оберстдорфі, там, де я тренувався чотири місяці. Відчуття такі, як це сказати... близькі до домашніх. Я вирішив, що зроблю все, аби відчути себе на міжнародних змаганнях, як "удома", у Києві.

Мрію повернутися додому та тренуватися на домашній ковзанці. Підіймати рівень фігурного катання в Україні, чим ми з колегами займаємося вже зараз, кожного дня, спільними зусиллями.

Планую, щоб після відбудування зруйнованих, за декілька років, відкрити й нову ковзанку, що створить більше умов для занять фігурним катанням, як для збірної команди, так і для дітей.

Потрібно робити спорт масовим. Це мрія, яка поступово переходить у плани та можливості. Багато залежить від фінансування та підтримки України - як внутрішньої, так і міжнародної", - сказав Шмуратко.

Нагадаємо Шмуратко змусив зал аплодувати стоячи на етапі світового Гран-прі з фігурного катання.

Коментарі ()