Головне

Російська КХЛ завершила сезон через коронавірус

Володаря Кубка Гагаріна не буде визначено
25.03.2020 11:51 3384 0
Російська КХЛ завершила сезон через коронавірус

КХЛ прийняла рішення про дострокове завершення сезону-2019/20 в зв'язку з негативним розвитком епідеміологічної ситуації через поширення коронавірус.

Про це повідомляє прес-служба ліги.

Володар Кубка Гагаріна визначений не буде. 

Рішення прийнято після консультацій з усіма зацікавленими сторонами і продиктовано безпекою здоров'я гравців, уболівальників, співробітників клубів і всіх, хто бере участь в організації та проведенні матчів КХЛ.

Лігою було розроблено безліч сценаріїв подальшого розвитку подій: від догравання чемпіонату в термін до 30 квітня 2020 року до продовження його в червні і липні. Однак на цей час виконання цих сценаріїв представляється малоймовірним.

Кілька клубів були змушені заявити про відмову від подальшої участі в плей-оф. Крім того, виникли б труднощі з поверненням іноземних гравців на територію Росії. Все це позбавило б турнір спортивної привабливості. Проведення плей-офф без команд, які завоювали право боротися за Кубок Гагаріна, було б порушенням спортивного принципу.

Продовження чемпіонату в літній період вкрай негативно відбилося б на наступному сезоні. При такому сценарії клубам необхідно повністю міняти звичні терміни літніх відпусток і передсезонної підготовки, а КХЛ змушена була б зрушувати терміни трансферних вікон, переносити початок сезону на критично пізню дату, а також скорочувати кількість ігор в чемпіонаті. Більш того, 18 клубів ліги вже завершили участь в чемпіонаті і почали планомірну підготовку до сезону-2020/21.

Рішення про розподіл місць за підсумками чемпіонату-2019/20 буде прийнято на одному з найближчих засідань Ради Директорів КХЛ.

Також Рада Директорів визначить склад учасників чемпіонату 2020/2021, після чого Ліга приступить до підготовки календаря.

Нагадаємо,  Сенаторс повідомили про випадок зараження коронавірусом.

Коментарі ()