Головне

Дерюгіна: Влада перетворює нас на посміховисько

Художній гімнастиці треба хоча б 16 мільйонів гривень
24.12.2019 23:54 4070 1
Дерюгіна: Влада перетворює нас на посміховисько

Художня гімнастика в Україні недоотримає від держави в олімпійський рік двох третин від необхідних для підготовки до основного старту чотириріччя коштів.

Про це заявила тренер збірної України Ірина Дерюгіна в інтерв'ю РБК.

"На останній нараді в міністерстві дали зрозуміти, що за формулою, згідно з якою буде фінансуватися спорт, вже нічого неможливо змінити. Для художньої гімнастики грошей не те що бракує, їх катастрофічно мало.

Нам треба хоча б 16 мільйонів гривень, а дають 4,9 млн. Смішна сума, тим більше в олімпійський рік. На ці гроші ми зможемо поїхати тільки на два-три старти в індивідуальних вправах. На підготовку дівчат у групових вправах немає жодної копійки.

А зараз у всіх просто шок. Здійснюється диверсія проти спорту. Нервують тренери, спортсмени. Колись Україна подарувала світу художню гімнастику як олімпійський вид спорту. Як футбол у Британії, так художня гімнастика може стати візитівкою нашої країни. Адже у нас найсильніша школа, мене розривають з інших країн і просять наших тренерів. А влада тим часом перетворює нас на посміховисько і не може забезпечити навіть необхідний мінімум", - зазначила Дерюгіна. 

Раніше, колишній найкращий марафонець Європи закликав президента Федерації легкої атлетики України піти з посади.

Коментарі ()