Українська правда

Став відомий календар матчів збірної України з футболу на Олімпіаді

Віктор Слюсаренко — 20 березня, 22:44
Став відомий календар матчів збірної України з футболу на Олімпіаді

Перший матч у межах футбольного турніру на Олімпійських іграх 2024 року збірна України проведе проти команди з Азії. Підопічні Ротаня потрапили до квартету C, де суперниками українських футболістів будуть збірні Аргентини, Марокко та представник Азії, який визначиться пізніше.

Розклад матчів групи C

24 липня
16:00. Україна - Азія №3
27 липня
16:00. Україна - Марокко
30 липня
18:00. Україна - Аргентина

Представники Азійської конфедерації футболу (АФК) стануть відомі 3 травня, коли пройдуть останні матчі регіонального відбору.

Футбольний турнір ОІ-2024 відбуватиметься з 24 липня по 10 серпня. Окрім міста-господаря Парижа, матчі також гратимуть у Бордо, Десін-Шарп'є, Марселі, Нанті, Ніцці та Сент-Етьєні. У стадію плей-оф з кожної групи вийдуть по дві команди.

Нагадаємо, чинний переможець олімпійського футбольного турніру - збірна Бразилії, яка у фіналі Олімпіади-2020 в Токіо перемогла Іспанію (2:1 після овертаймів). Бронзові медалі виграла Мексика, яка у матчі за 3 місце здолала країну-господарку Японію (3:1).

Нещодавно головний тренер олімпійської збірної Руслан Ротань розповів, як буде вирішуватися проблема виклику футболістів на ОІ-2024.