Українська правда

Польські клуби заробили 60 млн євро на продажі телеправ

Олександр Булава — 1 липня 2023, 12:28
Польські клуби заробили 60 млн євро на продажі телеправ

Клуби польської Екстракляси заробили 60 млн євро за продаж телеправ у минулому сезоні.

Про це розповів журналіст Ігор Бурбас.

"Ось розподіл коштів між клубами сусідньої польської Екстракляси шляхом реалізації телеправ. 240 млн злотих або 60 млн євро на 18 команд. Чемпіон та віцечемпіон на виході має по 6 млн євро за сезон кожен.

Звісно, нам далекі такі перспективи. Через примхи однієї людини. Тієї, яка приймає рішення в Дніпрі-1. Саме ж цей клуб першим вийшов з обговорення телепулу на зібранні тиждень тому. Навіть не заслуховуючи доповідей і аргументів. Динамо і згодом Зоря підіграли, обравши позицію за безкоштовні трансляції. В ступор їх загнала пропозиція "Шахтаря" з пробним першим сезоном без жодних абонплат, якщо лише в цьому проблема.

Зрештою, роз'яснення переваг спільного продукту закінчилося через те, що рішення все одно, мовляв, приймають не делеговані від цих трьох клубів, а люди вище. "Точніше одна людина". Ця репліка зірвалась з вуст "динамівця" Сергія Мохника, вона в точності розкриває сутність, що Динамо та Зоря у своїх рішеннях не самостійні. Поки ту одну людину все влаштовує, спільного продукту не буде", - відзначив Бурбас.

Нагадаємо, Трубін - найкращий воротар сезону в УПЛ.

✅ Підписуйтесь на наш телеграм-канал, щоб завжди бути в курсі головних подій зі світу спорту!