Головне

Протасов: Павелко навіть заробітної платні в УАФ не отримує

Олег Протасов прокоментував спроби прокуратури відсторонити керівництво асоціації від обійманих посад на два місяці
16.02.2023 20:10 1082 1
Протасов: Павелко навіть заробітної платні в УАФ не отримує

Перший віцепрезидент УАФ Олег Протасов заступився за президента асоціації Андрія Павелка.

Про це він розповів у Facebook.

"У мене складається таке враження, що поки вороги зараз навмисно штовхають український футбол, його досягнення та репутацію у прірву, вся країна за цим мовчки спостерігає і гадає: чи впаде? чи гарно буде летіти? 

Інакше я не можу розцінювати те, що руками наших же правоохоронних органів намагаються грубо порушити усі можливі регламенти УЄФА та ФІФА. І роблять це після офіційного застереження цих організацій про ризик виключення України з їх складу. 

Невже не ясно, що абсолютно незаконне відсторонення керівництва УАФ за допомогою сумнозвісних судів - це прямий шлях до розриву відносин з УЄФА? 

Невже не ясно, що подібної неповаги до своїх Статутів (а їх дотримується увесь європейський цивілізований світ) та ігнорування попереджень нам вдруге можуть не пробачити?

І справа тут не в Павелко чи Запісоцькому. Були й інші на цих посадах до них, і будуть наступники після них. Справа в тому, що це виборні посади, тому з них не можна відстороняти. Справа ще й в тому, що УЄФА та ФІФА не можуть дозволити собі розкіш, аби керівників національних асоціацій у різних країнах  відстороняли суди, коли комусь так заманеться чи коли це буде вигідно інтересам іншої країни.  

А зараз я ще дуже розчарую замовників цього відсторонення. Жодних наслідків для Президента УАФ Андрія Павелка незаконне рішення Печерського суду про його відсторонення на два місяці мати не буде. Жодних! Павелко навіть заробітної платні в УАФ не отримує і ніколи не отримував. 

Постраждає в такому випадку лише УКРАЇНА, НАШ футбольний імідж, ділова репутація, НАШІ футболісти і НАШІ клуби. А також  досить сильні на сьогодні НАШІ позиції  у міжнародних спортивних колах, особливо, в питаннях санкційної антиросійської політики. 

Кому це буде вигідно? Відповідь ви й так знаєте...", - відзначив Протасов.

Нагадаємо, прокуратура вимагає відсторонити Павелка і Запісоцького з посад.

Коментарі ()