Українська правда

Засновники Суперліги представили новий формат змагань

Sasha Bulava — 9 лютого 2023, 14:15
Засновники Суперліги представили новий формат змагань

Агентство А22, яке є промоутером Європейської Суперліги, представило оновлений проєкт змагань.

Про це повідомляє El Pais.

У ньому виправили певні пункти, які раніше стали об'єктом критики. Організація сподівається, що новий варіант влаштує потенційних учасників.

"Європейський футбол перебуває на краю прірви. Величезні дисбаланси виникли на нашому континенті, і традиційні європейські клуби зі славним минулим сьогодні вже не в змозі конкурувати", – йдеться у заяві керівника проєкту Бернда Райхарта.

Реал, Барселона і Ювентус – три клуби, які залишаються вірними ідеї Суперліги – контактували з більш ніж 50-ма європейськими командами. Ідеєю є створення ліги на 60-80 команд із поділом на дивізіони. Кожен учасник Суперліги зіграє мінімум 14 матчів (зараз у Лізі чемпіонів лише фіналісти грають 13 поєдинків). Організатори сподіваються, що у перспективі Суперліга зможе замінити Лігу чемпіонів і стати найпривабливішим футбольним турніром світу.

На думку організаторів, Суперліга не повинна бути закритою. Кваліфікація до неї пропонується за підсумками національних чемпіонатів. Учасникам обіцяють прозору схему виплат призових, а от кількість дивізіонів, конкретні представництво і схема кваліфікації до Суперліги поки не уточнюються.

Раніше повідомлялося, що Перес та Лапорта працюють над ідеєю Суперліги.