Українська правда

Перес та Лапорта працюють над ідеєю Суперліги

Олександр Булава — 24 січня 2023, 15:25
Перес та Лапорта працюють над ідеєю Суперліги

Президент Реала Флорентіно Перес і керівник Барселони Жуан Лапорта продовжать намагатися створити Суперлігу, навіть попри відхід Андреа Аньєллі.

Про це повідомляє L'Équipe.

Однак, враховуючи провал першої спроби запуску проєкту, ідея зазнала істотних змін. Автори провели багато роботи за лаштунками, провівши переговори з більш ніж 50 клубами по всій Європі.

По-перше, у Суперлізі братимуть участь не лише топові клуби з топ-5 ліг. Автори хочуть запрошувати також і клуби з інших ліг, які мають сильні традиції. Із цими клубами зараз проводяться консультації.

По-друге, новий формат Суперліги не передбачатиме закритий турнір. Тобто будь-який клуб зможе претендувати на місце у турнірі, якщо зуміє довести свою силу у рівній конкуренції.

І, по-третє, у Суперлізі буде справжній фейр-плей, щоб позбавити багаті клуби несправедливої переваги. Наприклад, автори хоча обмежити витрати на зарплати 55% доходів клубу. Клуби, які порушили фейр-плей, будуть виключені із Суперліги.

Видання повідомляє, що клуби, які ведуть переговори з авторами Суперліги, все більше задоволені новим пропонованим форматом.