Головне

Динамо - Барселона: анонс і прогноз на матч Ліги Чемпіонів

23.11.2020 11:39 4687 0
Динамо - Барселона: анонс і прогноз на матч Ліги Чемпіонів
Ліга Чемпіонів УЄФА. 4-й тур, група В
24 листопада 2020 року, 22:00
НСК Олімпійський, Київ (Україна)

 Динамо (Київ, Україна) - Барселона (Барселона, Іспанія)

Київське Динамо у турі Ліги чемпіонів зіграє домашню гру проти іспанської Барселони. 24 листопада о 22:00 біло-сині у повторному поєдинку спробують взяти очки у протистоянні з іспанським грандом.

Динамо

"Біло-сині" в попередньому турі програли каталонцям на їх території (1:2). Але навіть з урахуванням втрати 14 футболістів через травми, спалахи Covid-19 і дискваліфікації гравців, команда Луческу дала супернику гідний опір. Важка кадрова ситуація у господарів і на цей матч.

У трьох поєдинках групового раунду Динамо набрало лише одне очко. Поступилися Ювентусу та Барсі і розписали мирову з угорським Ференцварошом на його полі (2:2). 

Що ж до тих, хто не допоможе команді "з берегів Дніпра": Жерсон Родрігес, Віктор Циганков, Сергій Сидорчук, Олександр Андрієвський, Артем Шабанов, Руслан Нещерет, Олександр Сирота, Олександр Тимчик та Володимир Костевич. Дуже серйозний список!

Останні матчі

УПЛ. Інгулець - Динамо К. 0:2

УПЛ. Динамо К. - Шахтар Д. 0:3

ЛЧ. Барселона - Динамо К. 2:1

УПЛ. Дніпро-1 – Динамо 1:2

ЛЧ. Ференцварош – Динамо 2:2

Барселона

Іспанський гранд очок в поточній кампанії Ліги чемпіонів ще не втрачав. У рідних стінах "блаугранас" переграли Ференцварош (5:1) і Динамо (2:1), а в гостях були сильнішими італійський Ювентус (2:0). Якщо команда нідерландського тренера Рональда Кумана зможе перемогти в цьому матчі, то забезпечить собі достроковий вихід  в 1/8 фіналу. Відзначимо, що в гостях каталонський колектив не програв в останніх п'яти матчах в Лізі чемпіонів.

Каталонцям у цьому поєдинку не допоможуть Ансуї Фаті, Роберто,  Жерар Піке, Серхіо Бускетса, Рональд Араухо, Самуель Умтіті а також Мессі і Френкі де Йонг, яким дали можливість відпочити. 

Останні матчі

ЛЛ. Атлетіко - Барселона 1:0

ЛЛ. Барселона - Бетіс 5:2

ЛЧ. Барселона - Динамо К. 2:1

ЛЛ. Алавес – Барселона 1:1

ЛЧ. Ювентус – Барселона 0:2

Історія протистоянь

Динамо зустрічалося з Барселоною 11 разів. Причому 5 разів команди грали в груповому етапі Ліги чемпіонів. У киян 3 перемоги, 7 поразок і 1 нічия. 

Детально про історію протистоянь дивіться у нашому матеріалі. Динамо - Барселона: історія протистоянь 

Пряма мова

Мірча Луческу:

"Барселона є Барселона. Мессі, звичайно, дає їм перевагу, а відсутність такого гравця значить, що вони будуть більш якісно діяти в обороні. У них гравці високого рівня, досвідчені. Що стосується нашого складу, то ті, хто готувався і грав в УПЛ, ті і готуються зараз"

Рональд Куман:

 "У нас є шанс оформити путівку в плей-оф Ліги чемпіонів. Потрібно цим скористатися. Динамо - дуже хороший суперник. Треба належним чином підготуватися, щоб обіграти українців. Вони відмінно проявили себе в Барселоні"

Орієнтовні склади

Барселона: Тер Штеген, Дест, Лангле, Альба, П'яніч, Аленья, Бускетс, Педрі, Дембеле,Трінкан, Грізманн

Динамо:  Бущан, Шепелєв, Шапаренко, Де Пена, Миколенко, Гармаш, Караваєв, Забарний, Буяльський, Супряга, Кендзьора

Цікаві факти

 - Востаннє Динамо перемагало Барселону 5 листопада 1997 року (0:4 на Камп-Ноу)
 - На Олімпійському Динамо переграло каталонців того ж року. 
 - Барселона здолала Динамо в груповому етапі сезону-1991/92, вигравши 2:0 на виїзді і 3:0 вдома, на шляху до свого першого тріумфу в Кубку чемпіонів;
-  Барселона є п’ятиразовим тріумфатором Ліги чемпіонів (Кубка чемпіонів);
- Головний тренер Барселони Рональд Куман забив єдиний і переможний гол за синьо-гранатових у фіналі ЛЧ 1991/92 у ворота Сампдорії;
До поразки від Барселони в минулому розіграші ЛЧ від Баварії (2:8), саме Динамо завдало найбільшого програшу синьо-ганатовим у єврокубковій історії.
- Перемога над Гентом 2:1 в раунді плей-оф є єдиною для Динамо в останніх восьми єврокубкових матчах на виїзді (Н4 П3);
- Востаннє Динамо перемагало іспанський клуб в 1999 році, обігравши Реал 2:0 в матчі-відповіді чвертьфіналу Ліги чемпіонів 1998/99 (заг. 3:1).

Прогноз букмекерів

На думку аналітиків компанії BetWinner фаворитом є саме гості. Перемога Барселони - 1,46, перемога Динамо - 6,4, нічия - 5.

Прогноз Чемпіона

Віримо, що Динамо зможе дати бій Барселоні. І ми це бачили у попередньому поєдинку. Тому прогнозуємо нічию 1:1.

Коментарі ()