Головне

Ференцварош – Динамо: анонс і прогноз матчу

28.10.2020 11:21 4658 0
Ференцварош – Динамо: анонс і прогноз матчу

Джерело - Чемпіон.

Ліга Чемпіонів УЄФА, 2-й тур
28 жовтня 2020 року, 22:00

Ференцварош - Динамо

НСК Олімпійський

Київське Динамо в 2 турі Ліги чемпіонів зіграє в гостях проти угорського Ференцвароша. Матч відбудеться 28 жовтня о 22:00 за київським часом. Гру розсудить бригада арбітрів із Словаччини на чолі з Іваном Кружляком.

Ференцварош

Команда Сергія Реброва потрапила до групового етапу, пройшовши 4 кваліфікації. Зелені орли по черзі вибили з турніру Юргорден, Селтік, Динамо Загреб і Молде.

У 1 турі чемпіон Угорщини зазнав нищівної поразки від Барселони (5:1). Єдиний гол з пенальті забив вихованець Динамо Ігор Харатін.

Напередодні 2-го туру ЛЧ Ференцварош у чемпіонаті Угорщини без проблем переміг Уйпешт (2:0) і в гарному настрої підходить до гри з Динамо.

Команда підходить до гри з Динамо без ключових втрат.

Останні матчі

КЛЧ. Ференцварош – Молде 0:0

ЧУ. Ференцварош – Академія Пушкаша 2:1

ЧУ. Кішварда – Ференцварош 0:2

ЛЧ. Барселона – Ференцарош 5:1

ЧУ. Ференцварош – Уйпешт 2:0

Динамо

Київське Динамо в 1 турі вдома тиждень тому програло Ювентусу (0:2), а напередодні 2-го туру збодуло мінімальну перемогу в чемпіонаті, перегравши в домашньому поєдинку Олександрію (1:0).

Найбільшою проблемою для Луческу та його помічників є величезні кадрові втрати. Перед вильотом до Будапешту позитивні тести на COVID-19 здали основний голкіпер Георгій Бущан і найкращий захисник команди Віталій Миколенко. Також проловжує відновлюватися після травми правий бек Олександр Тимчик, а Микиту Бурду ми в цьому році на полі вже не побачимо.

Останні матчі

КЛЧ. Динамо Київ – Гент 3:0

ЧУ. Динамо – Зоря 1:1

ЧУ. Рух – Динамо 0:2

ЛЧ. Динамо – Ювентус 0:2

ЧУ. Динамо – Олександрія 1:0

Історія протистоянь

У далекому 1975 році київське Динамо під керівництвом легендарного Валерія Лобановського перемогло Ференцварош у фіналі Кубка володарів Кубків і здобуло почесний трофей.

Пряма мова

Сергій Ребров (головний тренер Ференцвароша): "Звичайно ж, нас очікує складний матч. Але я готую команду не до зустрічі персонально з Луческу, а до зустрічі з київським Динамо. Ми повинні бути готовими до будь-яких ситуацій на полі, адже, як я вже сказав, Луческу дуже мудрий тренер".

Мірча Луческу (головний тренер Динамо): "Хочу сказати в цілому про команду Ференцварош, що вона дуже виросла за останній час. Керівництво правильно витратило гроші, взяли хороших, професійних гравців з різних країн і клубів, тим самим створивши дуже боєздатний колектив. У складі Ференцвароша не так багато угорських гравців, а, в основному, іноземці дуже хорошого рівня і з великим досвідом".

Орієнтовні склади

Ференцварош: Дібуш, Ботка, Ковашевіч, Блажіч, Чівіч, Харатін, Лаідуні, Ісаел, Сігер, Зубков, Нгуен.

Динамо: Бойко, Караваєв, Попов, Забарний, Кендзьора, Сидорчук, Шапаренко, Буяльський, Циганков, де Пена, Супряга

Цікаві факти

• Ференцварош востаннє грав у Лізі чемпіонів у сезоні 1994/95 і посів третє місце в групі, пропустивши вперед Аякс і Реал.

• Ференцварош брав участь у найпрестижнішому єврокубку 12 разів. Найбільшого успіху домігся в сезоні 1965/66, коли дійшов до 1/4 фіналу, де поступився Інтеру.

• Ференцварош - перший представник Угорщини в груповому етапі Ліги чемпіонів із сезону 2009/10, коли в основній сітці виступав Дебрецен. Це було всього друга поява угорського клубу на груповій стадії після дебюту Ференцвароша в 1995-му.

• Динамо востаннє грала в груповій стадії турніру в сезоні 2016/17 і посіло 4 місце в групі.

• Перемогою над Гентом 2:1 в раунді плей-оф Динамо перервало шестиматчеву безвиграшну серію у виїзних єврокубкових поєдинках.

• Динамо виграло всі три матчі з угорськими клубами в турнірах УЄФА. Крім фіналу Кубка кубков1975, в активі киян дві перемоги над МТК (4:0 в Києві, 2:1 в Будапешті) в першому колі Кубка УЕФА1989 /90.

• Сергій Ребров виграв 2 матчі в Мірчі Луческу, при 3-х поразках. Ще два матчі тренери завершили внічию, одна з яких була у фіналі КУ 2014/15, де в серії післяматчевих пенальті перемогу здобуло Динамо Реброва.

Прогноз букмекерів

Букмекери вважають Динамо фаворитом гри. Перемога підопічних Луческу – 2,25. Перемога Ференцвароша – 3,3. Нічия – 3,4.

Прогноз Чемпіона

Нічия - 1:1

Коментарі ()