Головне

Суркіс: Динамо виступає за 14 клубів в УПЛ

Ігор Суркіс прокоментував розширення УПЛ
13.05.2020 23:30 3310 0
Суркіс: Динамо виступає за 14 клубів в УПЛ

УПЛ слід дотримуватися регламенту сезону 2020/21, який передбачає розширення ліги до 14 команд.

Про це розповів президент Динамо Ігор Суркіс.

"Динамо виступає за дотримання регламенту. Від самого початку була домовленість, що в сезоні 2020/2021 УПЛ буде складатися з 14-ти клубів.

При цьому повинні бути витримані чіткі критерії проходження атестації клубів на наступний сезон. Повинні бути надані фінансові гарантії, аби не було ситуації, коли хтось не дограє до фінішу сезону і ми отримаємо пародію на чемпіонат, а не повноцінний турнір.

Упевнений, що клуби першої ліги, які хочуть піднятися в класі, можуть надати такі гарантії. Я уважно стежу за всім, що відбувається в українському футболі, читаю інтерв'ю президентів інших клубів і уявляю, про що йде мова.

Президенти клубів першої ліги говорять правильні речі. Вони вкладають гроші в розвиток інфраструктури, ставлять завдання своїм командам вийти в УПЛ і орієнтуються на прийняті правила. Але тут сезон ще не дограли і починаються розмови, мовляв, вас туди не пустять, бо правила гри змінилися. Як це взагалі можливо в цивілізованому світі?

Чи покращиться ситуація після розширення УПЛ або погіршиться - уже немає значення. Ми спільно прийняли таке рішення, затвердили кількість команд на наступний чемпіонат, і не потрібно міняти правила гри по ходу сезону", - розповів Суркіс.

Нагадаємо, Динамо готове надати Зорі клубну базу ДЮСШ.

Коментарі ()