Головне

Каштру: Найважливіше – динаміка у грі

Шахтар прагне збільшити кількість футболістів в атаці
13.07.2019 19:52 1838 0
Каштру: Найважливіше – динаміка у грі

Гравці донецького Шахтаря на навчально-тренувальних зборах відпрацьовували тактичну схему 4–3–3.

Сказав головний тренер гірників Луїш Каштру прес-службі Шахтаря.

"На зборах ми відпрацьовували тактичну схему 4–3–3. Якщо бажаєте, її можна називати й 4–1–4–1. Проте віднині почнемо використовувати й іншу схему, з інакшою динамікою. Знав, що хлопцям буде трохи складно, – це певний виклик, щось нове. Я розумів, що це створює деякий дискомфорт. Футболісти звикли до 4–2–3–1, а зараз ми почнемо відпрацьовувати й іншу схему.

Можливо, в деяких матчах ви побачите ту, що ми награвали на зборах, та якусь нову. Вважаю, тактична схема – не завжди головне, і не дуже люблю її обговорювати. Найважливіше – динаміка в грі. От ми говоримо про 4–1–4–1, ніби четверо сидять позаду, перед ними один, далі ще четверо та один. Однак такого не існує у футболі. Тут головне – динаміка.

Ми лише починаємо матч із цією тактичною розстановкою, а потім усі підключаються й до атаки, й до оборони. Кожна схема має як переваги, так і недоліки. Або ти користуєшся слабкістю суперника, або він користується твоєю. Тренерів цікавить баланс: хлопці повинні впевнено почуватися в атаці й комфортно в захисті. Така рівновага дозволяє гравцям першої лінії йти вперед і не переживати про те, що станеться, якщо ми раптом утратимо м’яч. Від своєї тактичної моделі чекаємо саме цього. Прагнемо збільшити кількість футболістів в атаці, не втрачаючи балансу в обороні. Маємо це на меті як у тій схемі, що награвали на зборах, так і в тій, що відпрацьовуватимемо далі", - сказав Луїш Каштру.

Нагадаємо, Шахтар програв АПОЕЛу з рахунком 0:1.

Шахтар вимагав 8 млн євро у Греміо за Патріка.

Коментарі ()