Головне

Манчестер Юнайтед - ПСЖ: анонс і прогноз матчу Ліги чемпіонів

12.02.2019 11:45 3353 0
Манчестер Юнайтед - ПСЖ: анонс і прогноз матчу Ліги чемпіонів

Манчестер Юнайтед - ПСЖ

Ліга Чемпіонів. 1/8

Олд Траффорд, Манчестер. 12 лютого, 22:00

Головний арбітр: Даніеле Орсато (Італія)

Асистенти арбітра: Фабіано Преті, Алессандро Костанцо (Італія)

Четвертий арбітр: Даніеле Довері (Італія)

Справжньою окрасою першого після зимової паузи лігочемпіонського тижня стане матч між Манчестером і ПСЖ - у цьому немає ніякого сумніву. Обидві команди знаходяться у прекрасній формі, а манкуніанці при Сульшері набрали такий хід, що, здається, потрап їм на шляху хоч Реал, хоч Барселона, хоч сам Манчестер Сіті - винесуть зі свистом! (До речі, щодо Сіті, перевіримо через місць, а ось у Ліверпуля виїзд на Олд Траффорд вже 24-го лютого. До цього ще й матч з Челсі буде, ось тут ми і глянемо, що таке МЮ на дистанції проти дуже серйозних суперників!).

  Також: Футбол 1 онлайн - дивитися пряму трансляцію

Манчестер Юнайтед під керівництвом Уле-Гуннар Сульшера поки не знає поразок. Команда здобула десять перемог (вісім - в АПЛ, дві - в Кубку Англії) при одній нічиїй в чемпіонаті.

Після нічиєї у грі з Бернлі, де МЮ проявив характер і відіграв два м'ячі у кінцівці зустрічі (2:2), Червоні дияволи здобули дві сухі гостьові перемоги - 1:0 над Лестером і 3:0 над Фулгемом.

Успішна серія дозволила МЮ увірватися в топ-четвірку АПЛ (при Жозе Моурінью ця місія здавалася нездійсненною). У чемпіонаті Англії у команди 51 очко, 52 забитих голи (четвертий результат у лізі) і 35 пропущених (десятий показник).

Тепер для Сульшера настав час проявити себе в Лізі чемпіонів. МЮ проведе перший матч у головному клубному турнірі Європи під керівництвом норвежця.

Нагадаємо, у плей-офф ЛЧ Манчестер Юнайтед вийшов з другого місця у своїй групі, набравши 10 очок. Манкуніанці пропустили вперед Ювентус, а обійшли Валенсію і Янг Бойз. 6 очок з 10 МЮ набрав в іграх зі швейцарським клубом, 3 - в гостях у Ювентуса і 1 очко - вдома з Валенсією.

ПСЖ у новому році програв вже двічі. Це більше, ніж за першу частину сезону. Підопічні Томаса Тухеля вилетіли з Кубка ліги, поступившись Генгаму - 1:2 (правда, потім взяли вельми переконливий реванш у чемпіонаті - 9:0), а на початку лютого програли в Лізі 1 Ліону - 1:2.

Після цієї поразки ПСЖ здобув дві сухі перемоги. У Кубку Франції з рахунком 3:0 був обіграний Вільфранш, а в чемпіонаті - Бордо (1:0).

У чемпіонаті Франції ПСЖ відчуває себе більш ніж комфортно - у 22 матчах команда набрала 59 очок і випереджає найближчого переслідувача Лілль на 13 очок, зігравши на один матч менше.

Паризький топ-клуб, нагадаємо, вийшов в плей-офф ЛЧ з однієї з найскладніших груп, причому - з першого місця. ПСЖ набрав 11 очок, випередивши Ліверпуль, Наполі і Црвену Звезду.

Парижани провели перше коло не кращим чином, набравши лише 4 очки, і всі - у домашніх матчах (3 - проти сербського клубу і 1 - проти італійського). Але потім ПСЖ ще раз зіграв внічию з Наполі і по черзі обіграв Ліверпуль і Црвену Звезду.

ПСЖ підійшов до матчу проти МЮ з серйозними втратами. Неймар точно пропустить обидва матчі. Крім того, під питанням участь у першій грі Едінсона Кавані і Марко Верратті, а Тома Меньє може пропустити обидва поєдинки.

Орієнтовні склади:

Манчестер Юнайтед: Де Геа, Янг, Лінделеф, Джонс, Шоу; Еррера, Матич, Погба, Лингард, Рашфорд, Марсьяль

ПСЖ: Буффон, Керер, Тьяго Сілва, Кімпембе, Бернат, Дані Алвес, Маркіньос, Верратті, Ді Марія, Дракслер, Мбаппе

Слова

Уле Гуннар Сульшер (головний тренер Манчестер Юнайтед): "У майбутніх матчах ми гратимемо проти дуже сильних команд. Але ми зосереджені на наступній зустрічі. Ми не дивимося дуже далеко вперед, тому що тоді втратимо концентрацію. З нетерпінням чекаємо гри з ПСЖ. І вболівальники, і гравці дуже чекають на цей особливий вечір, тому я хочу, щоб мої підопічні впевнено взяли цю зустріч і виграли. У нас є непогані здогади про те, як вони готуються до матчу з нами".

Томас Тухель (головний тренер ПСЖ): "Нас чекає дуже складний поєдинок. Манчестер Юнайтед зараз не той, що був у грудні. Команда виглядає впевнено, забиває багато голів. Зараз вони знаходяться в прекрасній формі. Ми повинні показати свій найкращий футбол, якщо хочемо на щось розраховувати".

Цікаві факти:

- чемпіони Франції потрапили в плей-оф на правах переможця групи С. МЮ, який нещодавно очолив Уле Гуннар Сульшер, посів друге місце в групі Н.

- в останні роки у обох команд справи в 1/8 фіналу складалися не кращим чином. МЮ не виходив у чвертьфінал в сезону 2013/14. ПСЖ у двох останніх випадках вилітав на першій же стадії плей-оф. У 2017 і 2018 роках парижани поступилися Барселоні і Реалу відповідно.

  Актуально: Манчестер Юнайтед - ПСЖ: прогноз букмекерів

- манкуніанці в 11-й раз зіграють в 1/8 фіналу (В6 П4). У цілому це їх 18-а участь у плей-оф Ліги чемпіонів. МЮ зазнав поразки у двох перших сутичках на цій стадії. Потім виграв шість протистоянь 1/8 фіналу з семи, але в минулому сезоні поступився Севільї.

- червоні дияволи виграли шість з семи двоматчових поєдинків з французькими клубами. Єдиної поразки завдав Монако в 1/4 фіналу ЛЧ-1997/98 - 0:0 у Монако, 1:1 у Манчестері. Голом у матчі-відповіді відзначився Сульшер.

- в останньому з таких протистоянь (1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА 2016/17) Юнайтед здолав Сент-Етьєн - 3:0 удома і 1:0 у гостях.

- МЮ виграв три останні матчі з французькими клубами (вдома і на виїзді), а безпрограшна серія клубу становить вісім зустрічей (В6 Н2). На своєму полі манкуніанці французам не програвали ніколи (В10 Н3).

- для Сульшера це буде перший матч в основній стадії Ліги чемпіонів в якості тренера. Він провів вісім зустрічей в кваліфікації єврокубка на чолі Мольде (В3 Н4 П1). Сульшер вивів норвезьку команду в груповий етап Ліги Європи-2012/13 і в 1/16 фіналу того розіграшу.

- парижани виступають в Лізі чемпіонів сьомий сезон поспіль і незмінно виходять в плей-оф. Втім, за цей час вони не змогли повторити свій найкращий результат - вихід у півфінал (1994/95).

Також: Трансляція Манчестер Юнайтед - ПСЖ: онлайн 12.02.2019

- парижани виграли три з шести двоматчових протистоянь з англійськими клубами. Останнє відбулося в Лізі чемпіонів-2015/16, коли ПСЖ поступився Манчестер Сіті - 2:2 вдома, 0:1 у гостях. Матч-відповідь з Сіті став останнім на турнірі, коли ПСЖ не зміг вразити ворота. Команда незмінно забивала в 22 наступних матчах.

- ПСЖ двічі брав верх над представниками прем'єр-ліги в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Обидва раз був переможений Челсі: у сезонах 2014/15 (1:1 вдома, 2:2 у гостях) і 2015/16 (2:1 вдома, 2:1 у гостях).

- парижани в цьому сезоні вже поступалися супернику з Англії - 2:3 Ліверпулю у виїзному матчі першого туру. Перемога 2:1 над червоними у п'ятому турі стала для ПСЖ першою в шести останніх матчах з англійськими клубами (Н3 П2).

- перемога над Челсі в 2016 році на Стемфорд Брідж стала для ПСЖ єдиною гостьовою в зустрічах з англійськими клубами при чотирьох нічиїх і п'яти поразках.

Прогноз Чемпіона: 3:1

Коментарі ()