Головне

Шевченко причетний до видобутку золота в Росії

25.01.2019 13:50 6183 0
Шевченко причетний до видобутку золота в Росії

Джерело - sportarena.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко причетний до розвитку холдингу Highland Gold Mining Limited російського олігарха Романа Абрамовича.

Про це йдеться в розслідуванні Deutsche Welle.

Шевченко, згідно з даними реєстру компаній Великобританії, з грудня 2015 року є співвласником інвестиційної компанії MC Peat & Co. LLP - офіційного брокера акцій холдингу, які котируються на Лондонській біржі.

Інвестиційні брокери зазвичай отримують комісію за розміщення або продаж цінних паперів, а капіталізація Highland Gold Mining досягла більш ніж 600 мільйонів доларів.

Абрамович контролює холдинг разом зі своїми колишнім однокурсниками Євгеном Швідлером і Валерієм Ойфом, він об'єднує дев'ять рудників на Чукотці, Далекому Сході Росії та в Киргизстані й видобуває тонни золота і срібла більш ніж на 300 мільйонів доларів.

Андрій Шевченко не відповів на переданий через його асистента запит видання про те, яку саме роль він відіграє в даній інвестиційної брокерської компанії. DW передбачає, що поява українця у компанії MC Peat може бути пов'язано з його дружбою з Абрамовичем ще з часів його виступу за Челсі.

Раніше повідомлялось, що Абрамович може продати Челсі за 3 млрд доларів.

Нагадаємо, Абрамович не погодився на ціну в $2,68 млрд, яку запропонував за клуб британський бізнесмен Джим Реткліфф.

Коментарі ()