Головне

Ліга Європи. Ворскла - Арсенал: анонс та прогноз матчу

29.11.2018 08:03 2822 0
Ліга Європи. Ворскла - Арсенал: анонс та прогноз матчу

Джерело - Чемпіон.

Ворскла - Арсенал

Ліга Європи. Груповий етап, 5-й матч

НСК Олімпійський, Київ. 29 листопада, 19:55

Головний арбітр: Бартош Франковський (Польща)

Асистенти арбітра: Марцин Бонек, Давид Ігор Голіс (обидва - Польща)

Четвертий арбітр: Адам Купсик (Польща)

Матч 5-го туру Ліги Європи між полтавською Ворсклою та лондонським Арсеналом мав стати довгоочікуваним подарунком для вболівальників господарів. Проте впадок зіграв свою роль. "Золотий" матч для полавців відбудеться в Києві на Олімпійському. Як це вплине на стан української команди, ми дізнаємося вже після матчу. Однак можемо бути впевненими, що ситуація піде на користь канонірам.

Першою причиною виступає логістика. Якби матч проходив у Полтаві, лондонці б летіли до Харкова, вже з якого б на автобусі добиралися до Полтави. (більша частина ділянки траси між цими містами не відремонтована!) Зазначимо лиш, що такий розклад міг бути саме з ініціативи штабу Арсенала. Другим фактором, який "спрощує життя" канонірам стане питання розміщення та комфорту. Якщо з першим зрозуміло, то для другого "балувана" на імена київська публіка дозволить гостям зосередитис на грі.

Щодо ігрового стану Арсенала, то в останніх 5-ти матчах каноніри здобули дві перемоги та три нічиї, причому одна з них з Ліверпулем. Інше питання - це мотивація. Звісно, що Арсенал, який вже однією ногою знаходиться у стадії плей-офф випустить експерементальний склад, як це було в матчі з Карабахом. З іншого боку, цим хлопцям є, що доводити Емері. 

У Ворскли проблеми зовсім іншого рівня. Глибина складу не відповідає авторитету турніру, не говорячи вже про якість. Ситуацію погіршують фінансові проблеми клубу, які не дають футболістам сконцентруватися на головному - грі мільйонів.

Люблять наші тренери оцінювати футболістів по їх "працездатності" та вмінню "пахати", тож чекаємо, що поле Олімпійського випахають саме полтавці.

Орієнтовні склади:

Ворскла: Шуст, Пердута, Чеснаков, Чижов, Сапай, Шарпар, Чеснаков, Скляр, Кулач, Артур, Коломоєць

Арсенал: Лено, Монреаль, Сократіс, Холдінг, Ліхтштайнер, Ель-Ненні, Гендузі, Колашинац, Івобі, Велбек, Світ-Роу

Цікаві факти:

- Це друга зустріч між командами за всю історію.

- Головному арбітру матчу Бартошу Франковському лише 32 роки.

- Через проголошення воєнного стану в окремих регіонах України, матч перенесли до Києва.

Прогноз Чемпіона: 1:3

Коментарі ()