Головне

Маріуполь - Юргорден: анонс і прогноз матчу Ліги Європи

02.08.2018 12:30 1923 2
Маріуполь - Юргорден: анонс і прогноз матчу Ліги Європи

Джерело - Чемпіон.

Маріуполь - Юргорден

Ліга Європи, другий кваліфікаційний раунд

2 серпня, 21:00

Стадіон Чорноморець, Одеса

Матч-відповідь

Перша гра - 1:1

Головний арбітр: Роберт Харві (Ірландія)

Асистенти арбітра: Вейн Макдоннелл, Дермот Брофтон (обидва - Ірландія)

Текстова онлайн-трансляція.

2 серпня Маріуполь зіграє матч-відповідь другого кваліфікаційного раунду ЛЄ проти швецького Юргордена.

Перша гра на полі суперника закінчилася для азовців з позитивним рахунком 1:1. Більше того, шведи змогли відігратися лише в доданий арбітром час. Проте рахунок 1:1 на полі суперника в жодному разі не має вводити в оману підопічних Олександра Бабича. На Маріуполь чекає надскладний поєдинок за вихід до третього кваліфікаційного раунду ЛЄ.

У першу чергу тренерський штаб азовців радує той факт, що у команді немає ані дискваліфікованих, ані травмованих. 

Команди по різному провели останні матчі в національних першостях. 

Маріуполь вдома зазнав ніщивної поразки від дебютанта УПЛ чернігівської Десни (1:4). А от підопічні Мелькеміхеля у 15-му турі швецької Вищої ліги розійшлися миром з Сундсваллем (1:1).

Фаворитом гри на думку букмекерів є Юргорден. Коефіцієнт на перемогу шведів у основний час - 1,98. У той же час перемога азовців оцінюється спеціалістами Фаворита в 3,7. На нічию ж можна поставити за 3,4.

Цікаві факти:

- Перша зустріч суперників у Швеції завершилася внічию 1:1. На гол маріупольця Яворського до перерви Юргорден відповів результативним ударом Баджі у компенсований час другої половини.

- Для проходу до наступного раунду приазовців влаштовує власна перемога або нульова нічия. 1:1 на табло в основний час переведе гру в овертайм, а вікторія шведів або мирова 2:2 і більше дозволить пройти далі скандинавам.

- Маріуполь виграв у 2018 році лише три матчі. Останній з них - ще в середині квітня у Вереса (з тих пір ФКМ більше одного гола за гру не забиває). Загальна серія без перемог команди налічує вже дев'ять зустрічей.

- Юргорден підходить до поєдинку у статусі непереможеного. З початку травня скандинави не поступаються (10 зустрічей).

- Юргорден не може виграти шість поспіль гостьових матчів Ліги Європи. Шведи тричі програли (Русенборгу, Утрехту та Бордо), а також тричі зіграли внічию (з Копенгагеном, Корк Сіті та Фіорою).

- Ірландський рефері Роберт Харві працюватиме вже на другому для себе матчі ЛЄ в поточному сезоні. Раніше при його суддівстві "Левскі" та "Вадуц" розкатали феєричні 3:2 на користь болгарів з вилученням у їх складі, однак проходом далі скромного ліхтенштейнського клубу.

Орієнтовні склади:

Маріуполь: Худжамов, Білий, Яворський, Биков, Кірюханцев, Пихальонок, Мішньов, Тищенко, Демірі, Чурко, Фомін

Юргорден: Ісакссон, Гуннарссон, Даніельсон, Йоханссон, Аугустінссон — Ринг, Калльстрем, Ульвестад, Радетінац —  Баджи, Мрабті

Слова:

Олександр Бабич (головний тренер Маріуполя): Ми переглядали останній матч Юргордена, коли вони зіграли 1:1 вдома. Дуже непростий був поєдинок для суперника. Будемо відвертими, їм теж було нелегко в кінці матчу. Вони пропускали контратаки в кінці. Ми розуміємо, що у суперника однозначно буде ротація, яку ми поки зробити не можемо. Але сподіваюся, ввечері на нас чекатиме хороша гра і позитивні емоції. Ми не будемо грати у відкритий футбол, але і грати на утримання не хочеться. Постараємося оперативно підкоригувати перехід з оборони в атаку. Віримо, що змусимо суперника поспішати. Ми свого доб'ємося".

Озджан Мелькеміхель (головний тренер Юргордена): У першому поєдинку у нас були гольові моменти, але ми повинні були прискорити темп роботи з м'ячем і ефективніше грати в чужій штрафній. Моя команда могла виграти, але нічия - справедливий результат. До матчу-відповіді ми добре підготуємося".

Прогноз Чемпіона: 1:1 (вихід Маріуполя в наступний раунд у серії пенальті).

Нагадаємо, що підтримати Юргорден до Піденної Пальміри приїхало понад 1 500 уболівальників.

 

Коментарі ()