Головне

Денисов: Запитання до СБУ - чому в Україні ретранслюють російський Матч ТВ з контентом, яким володіє тільки Футбол 1/2

31.07.2018 22:07 2660 0
Денисов: Запитання до СБУ - чому в Україні ретранслюють російський Матч ТВ з контентом, яким володіє тільки Футбол 1/2
Олександр Денисов

Джерело - footboom.

Директор телеканалів Футбол 1/2 Олександр Денисов обурений тим, що російський телеканал Матч ТВ ретранслюють в Україні з чемпіонатами, за які заплатила Медіа Група Україна.

"Потрібно розуміти, про що ми говоримо. Єдиний пул - це пакет прав із зобов'язаннями, які виставляються на ринок для придбання. Але запитання не в тому, хто купить, а за скільки і як потім ці гроші повертати з ринку. При цьому існують великі ризики.

Перший - це кардшаринг або по-простому - піратство. Перемогти його у нас надзвичайно складно, закон фактично не працює. Так, у нас є компанія, яка відстежує недобросовісних кабельників, штрафує їх. Але це складний процес.

Другий - це ретрансляція на територію України російського каналу Матч ТВ. Спіймати і розкодувати сигнал вельми просто.

Думаю, це сфера відповідальності СБУ: чому відбувається мовлення неадаптованого російського каналу з контентом, правовласником якого на території України є канали Футбол?

Третє питання, і ми пов'язуємо з ним великі надії, це перехід на платне ТБ. Аналогове телебачення йде в історію. Перехід з аналога на цифру спричинить конвертацію потенційного глядача в платний ринок.

Телеринок формують чинники, які з часом будуть змінюватися, що дозволить нам говорити про беззбитковість", - заявив Денисов.

Нагадаємо, що Денисов іронічно відповів Хацкевичу на його звинувачення в адресу телеканалів Футбол.

Раніше стало відомо, хто транслюватиме Ла Лігу в Україні.

Коментарі ()