Українська правда

Прем'єр-ліга. "Кривбас" - "Шахтар". Таран не знайшов аргументів для "гірників"

Сергей Шемшученко — 30 листопада 2012, 14:12

Донецький "Шахтар" в останньому матчі внутрішнього чемпіонату 2012-го року здобув перемогу над "Кривбасом". Повторити своє минулорічне досягнення, коли у заключному матчі перед зимовою перервою донеччани команді Юрія Максимова відгрузили чотири м'ячі, сьогодні вдалося лише наполовину.

"Шахтар" з перших хвилин розпочав діяти першим номером, притиснув господарів біля воріт, змарнував кілька моментів, а потім віддав ініціативу. І, хоча, команді Олега Тарана не так часто вдавалося доходити до штрафного майданчика донеччан, однак відвести гру від своїх володінь їм все ж вдалося.

Проте, як виявилося, не на довго. На тридцятій хвилині поєдинку оборона "Кривбасу" проспала Мхітярана, який майстерно прийняв м'яч на лінії штрафного, прокинув собі на хід, залишивши позаду двох захисників, і пробив у кут воріт Штанька.

Після цього гра продовжилась у тому ж ключі, що і до взяття воріт - у "гірників" було більше моментів, проте вони давали супернику можливість працювати з м'ячем, хоча до своїх воріт не підпускали.

Другий тайм стартував з другого м'яча у ворота господарів. "Кривбас" розпочав якось розгублено, чим і скористався "Шахтар". Вже в першій атаці гості відкрили рахунок зусиллями Мхітаряна, Фернандіньо і Тейшейри, який у фіналі і заштовхав "шкіряного" у ворота.

Пропущений м'яч психологіно надломив криворіжців, які, схоже вже втратили віру в свої сили. Однак для піднесення їхнього бойового духу попрацював Фернандіньо. Бразилець за одну хвилину двічі відмахнувся від суперника, за що отримав дві жовті.

У першому епізоді "гірчичник" був стопроцентний, а от друга картка бразильця - сумнівна, проте рішення свого рефері не змінив. Ферна довго сперечався з Жабченком, апедював до нього, а потім показав непристойний жест на адресу абрітра, який вихопили камери трансляції спеціально для КДК, якому слід звернути увагу на неспортивну поведінку бразильця.

Отримавши чисельну перевагу "Кривбас" завівся, однак і "Шахтар" не збирався втрачати перемогу. Грати команди почали дуже грубо. "Гірники" намагалися втримати результат на класі, а у "Кривбаса" попереду нічого не виходило. І в одному із таких моментів не витримали нерви у Антонова, який у дуже небезпечному підкаті з піднятою ногою ледь не травмував Срну. Жабченко справедливо залишив команди догравати матч десять на десять.

Криворіжці вже й самі розміли, що нічого їм у цій грі не світить, тому намагалися забити хоча б один м'яч, щоб порадувати вболівальників перед зимовою перервою. І в одному з епізодів їм це вдалося. Проте, на думку бокового судді, Іващенко в момент взяття воріт знаходився в положенні поза грою, тому взяття воріт було скасовано.

Таким чином, "Кривбас" іде у відпустку в середині таблиці. У "Шахтаря", який продовжує залишатися на верхівці, попереду ще гра з "Ювентусом", і тільки після цього буде заслужена відпустка.