Головне

Прем'єр-ліга. "Кривбас" - "Шахтар" 0:4. На розгром Максимов не заслужив...ВІДЕО

11.12.2011 19:35 1243 0
Прем'єр-ліга. "Кривбас" - "Шахтар" 0:4. На розгром Максимов не заслужив...ВІДЕО

Виїзну гру у Кривому Розі для "Шахтаря" у будь-якому випадку варто було називати надважливою та принциповою. Якби "Динамо" вчора не виграло у Львові, то у донеччан з'являлися шанси піти на перерву на першій сходинці. Водночас кияни здобули три очки, і тепер підопічним Мірчі Луческу очки були потрібні, як повітря. Щоб мати невелике відставання від "динамівців" уже навесні, коли чемпіонат візьме своєрідний рестарт.

"Кривбас" же став відкриттям осінньої частини сезону-2011/12. Юрій Максимов знайшов спільну мову з футболістами. І ті його не підводять, посідаючи місце у зоні єврокубків. При цьому, як би гра з "гірниками" не завершилася, а "Кривбас" іде на перерву, претендуючи на путівку у Лігу Європи. Сам тренер криворіжців казав, що нічого особливого у протистоянні із "Шахтарем" він не задумував - команда мала грати так, як і з іншими суперниками.

Обидві команди зіткнулися із серйозними кадровими проблемами напередодні. У господарів через перебір карток не могли зіграти Самодін і Канкава, у донеччан - Фернандіньо. Також "помаранчево-чорні" не могли розраховувати на Степанека, Тейшейру та Чигринського, які травмовані. От і вийшло, що Містер заявив на матч лише шість запасних із семи можливих.

"Шахтар" досить швидко повів у рахунку. Це Коста пробив з лінії штрафної, і ніхто із захисників не зумів завадити йому це зробити. У середині половини "Кривбас" ледь не поховали Вілліан і Шевчук. У цьому епізоді господарі можуть дякувати своєму воротареві, який з небезпечними ударами впорався. Та все ж запам'яталися саме останні хвилини тайму, коли "червоно-білі" перейшли у наступ. "Гірники" змушені були відійти до власних воріт усією командою! Погодьтеся, такий момент заслуговує на позитивні відгуки про роботу Максимова.

Додав гостроти "Кривбасу", звичайно, вихід улюбленця публіки Бабатунде. Міхель тільки-но повернувся з олімпійської збірної Нігерії, і відразу у бій. Другий тайм господарі почали у тому ж дусі, що і завершення першого. Рибка серйозно вступав кілька разів у гру. Особливо запам'ятався його сейв після удару головою Бартуловіча, якого втратили захисники. А вже коли і голкіпер був безсилим, то на допомогу "Шахтарю" прийшла стійка стадіону "Металург".

На останніх хвилинах на "Кривбас" було прикро дивитися. Команда зрозуміла, що цього вечора їм фатально не щастить. Але на розгромну поразку підопічні Максимова ніяк не заслуговували. Незважаючи на підсумковий рахунок, на вболівальників, які дочекалися фінального свистка, очікував сюрприз. Футболісти підготували для них банер, де було написано "Дякуємо за підтримку"!..

Прем'єр-ліга йде на зимову перерву. І кожна з команд у новому році намагатиметься досягти нових цілей. Для "Шахтаря" - це, звичайно, чемпіонство, а для "Кривбаса" - четверте місце, адже "Дніпро" після цього туру потіснив криворіжців на п'яту сходинку.

Коментарі ()