Головне

Ломаченко - Кемпбелл: анонс і прогноз на бій

Василь Ломаченко битиметься з Люком Кемпбеллом за три чемпіонські титули в легкій вазі - WBO, WBA і WBC.
30.08.2019 16:50 3348 0
Ломаченко - Кемпбелл: анонс і прогноз на бій

Завтра, 31 серпня в заключний день літа в Лондоні на комфортабельній O2 Arena відбудеться великий вечір боксу, організатором якого є промоутер Едді Гірн.

У головному бою вечора Василь Ломаченко битиметься з Люком Кемпбеллом за три чемпіонські титули в легкій вазі - WBO, WBA і WBC. Перші два пояси належать українцеві, а ось WBC є вакантним після того, як його попередній власник Майки Гарсія подався у важчу вагу в гонитві за щастям. І керівництво WBC вирішило, що саме Ломаченко і Кемпбелл - підходящі кандидатури для визначення нового чемпіона, а не перші два номери рейтингу, як це буває часто.

  Важливо: Ломаченка в бою з Кембеллом підтримає рекордна кількість уболівальників

31-річний Ломаченко (13-1, 10 КО) вперше боксує на Туманному Альбіоні як професіонал. Але як любитель він виступав на тутешніх рингах, так у 2012 році він завоював "золото" на Олімпіаді в Лондоні. Кемпбелл - другий поспіль суперник з Британії для Василя. У квітні Ломаченко ефектно і брутально нокаутував Ентоні Кроллу в 4-му раунді.

Це був перший захист Ломаченко поясів WBA і WBO. У травні 2018 року він став чемпіоном світу в легкій вазі, підкоривши вже третій за рахунком дивізіон. Нокаутувавши Хорхе Лінареса в 10-му раунді, "Хай-Тек" прибрав до рук пояс WBA. Через 7 місяців в наступному бою він переконливо перебоксував Хосе Педрасу і прикрасив свою талію ще одним поясом - WBO.

Кемпбеллу (20-2, 16 КО) також 31 рік, і він також золотий призер ОІ-2012 (Ломаченко у вазі до 56 кг, британець - до 60 кг). У Люка вже були спроби стати чемпіоном світу. У вересні 2017 року він зустрічався з Лінаресом за титул WBA, але програв роздільним рішенням суддів. Відтоді Кемпбелл провів серію з трьох перемог, включаючи взяття реваншу у Івана Менді за першу поразку в кар'єрі.

Український боксер - лідер рейтингу pound by pound від "Біблії боксу" - американського журналу The Ring. Це означає, що Василя Ломаченка вважають найкращим боксером світу серед всіх, хто на даний момент активний - у всіх вагових категоріях. У профі Ломаченко провів 14 боїв: 13 перемог, 1 поразка. У свою чергу, Люк Кемпбелл займає п'яте місце в рейтингу чинних боксерів легкої ваги (до 61.2 кг). Він провів в професіоналах 22 поєдинки: 20 перемог і 2 поразки.

  Актуально: Ломаченко - Кемпбелл: розклад заходів перед поєдинком 

В андеркарті вечора боксу 31 серпня. Крім головного поєдинку Ломаченко проти Кемпбелла, глядачі зможуть подивитися ще 7 боїв, причому кілька - дуже цікавих. Так, молодий британський чемпіон WBC в найлегшій вазі Чарлі Едвардс проведе другий захист свого титулу в поєдинку проти Хуліо Сесара Мартінеса. Обидва боксери мають в пасиві всього по одній поразці. Також в ринг 31 серпня вийде російський суперважковаговик Олександр Повєткін, який битиметься з двоюрідним братом Тайсона Ф'юрі - Х'юї Ф'юрі. 

Слова

Василь Ломаченко:

"Я дуже давно стою у черзі за титулом абсолютного чемпіона світу. Я намагався це зробити, як тільки прийшов у професійний бокс. Правда, починав з іншої вагової категорії - 57 кг. Не вийшло: промоутери не змогли домовитися між собою, так що довелося піднятися в іншу вагову категорію - 59 кг. Там сталася ідентична ситуація. І вже тільки в категорії 61 кг справа зрушила: з'явився один пояс, потім другий, і зараз буду боксувати за третій".

Люк Кемпбелл:

"Найкращий буде битися з найкращим, в рингу буде пекло. Ломаченко займає перше місце в рейтингу бійців незалежно від вагової категорії, але бій з таким суперником тільки мотивує мене стати ще кращим, ніж я є. Я добре знаю, наскільки він хороший і на що він здатний, але я також добре знаю, що я можу зробити, і що я збираюся зробити. Це буде найважча битва в моєму житті, і я готуюся до неї фізично і морально. Це рік Люка Кемпбелла, це мій час".

Промоутер Боб Арум:

"Я дійсно вірю, що Ломаченко - найкращий боєць з часів молодого Мохаммеда Алі. З яким би хорошим противником він не бився, я повинен стати на його сторону. При цьому, я думаю, Кемпбелл - дуже вправний боєць і зможе скласти Василю гідну конкуренцію".

  Не пропустіть: Ломаченко - Кемпбелл: онлайн-трансляція 

Прогноз від Чемпіона: дострокову перемогу Ломаченка у 6-9 раунді.

Коментарі ()