Головне

Що робити Усику: чекати на одужання Тайсона Ф'юрі чи вийти на бій із Хрговичем

У 2016 році без будь-яких поважних причин Тайсон Ф’юрі двічі уникав матчу-реваншу з Володимиром Кличком
03.02.2024 11:30 Максим Розенко 1762 0
Що робити Усику: чекати на одужання Тайсона Ф'юрі чи вийти на бій із Хрговичем

Новина про перенесення мегафайту між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі сколихнула боксерський світ. Але дехто цьому не здивувався. Ще пару тижнів тому я мав приватну розмову з одним із представників команди Усика. Він зізнався, що не вірить у реальність цього довгоочікуваного поєдинку.

“Навіть рекордний гонорар, який вимірюється десятками мільйонів доларів, не змусить британця вийти в ринг, - розмірковував приятель. - Тайсон Ф’юрі розуміє, що програє бій, а з ними і свій чемпіонський пояс. Він ще може провести декілька більш безпечних для себе поєдинків, зберегти свій пояс і непогано заробити. Хоча він і так уже достатньо заробив за свою професійну боксерську кар’єру. Прогнозую, що він зіскочить із бою. Ось подивишся!”

Нагадаю, що це вже далеко не перший бій з українцями, який британець зриває. У 2016 році без будь-яких поважних причин він двічі уникав матчу-реваншу з Володимиром Кличком. Тоді у британця не було травм. У 2016-му в Лондоні навіть пройшла пресконференція з анонсом бою, на яку прилетів Володимир. Але Тайсон Ф’юрі на неї так і не з’явився. Особливо жалюгідними виглядали слова його промоутера, що у боксера зламалася машина під час його поїздки на пресконференцію. “Чого ж він тоді не замовив таксі?” - поцікавився англійський журналіст. Промоутер спершу почав розповідати, що у боксера сів телефон, а коли зрозумів, що з кожним наступним своїм виправданням перетворюється у справжнє посміховисько, безнадійно і похмуро розвів руками.

Матч-реванш було перенесено на іншу дату, але далі навіть до пресконференції справа не дійшла. Британець зізнався у своїх великих психологічних проблемах. Стала відомою історія, що в його аналізах знайшли заборонені речовини й незабаром його позбавили боксерської ліцензії. Причому проблеми у Тайсона були настільки суттєвими, що пізніше він зізнався британським медіа, що навіть роздумував про самогубство. Після цього Ф'юрі, потрібно віддати йому належне, взяв себе в руки, повернувся в ринг і навіть завоював пояс WBC. 

Здавалося, його об’єднувальний бій з Усиком неминучий. Після матчу-реваншу Усик - Джошуа в серпні 2022 року команди обох боксерів оптимістично заявляли, що ведуть продуктивні перемовини. Бій спочатку повинен був відбутися в грудні 2022 року в Саудівській Аравії. Але тоді не склалося і пішли розмови провести мегафайт у Лондоні  на 90-тисячному Вемблі в березні 2023-го. І знов не вийшло. Британець висував нові вимоги, що кінець кінцем набридло Усику, який вирішив провести захист-бій проти Даніеля Дюбуа на 45-тисячній футбольній арені у Вроцлаві в серпні 2023 року. Мегафайт же з Тайсоном запланували на грудень 2023-го в Саудівській Аравії. Але британець у жовтні провів непереконливий бій проти боксера-дебютанта Френсіса Нганну і потребував більше часу на відновлення. Поєдинок Усик - Тайсон Ф’юрі запланували на 17 лютого. Але 2 лютого стало відомо, що британець травмувався на спарингу і мегафайт знов перенесено. 

Що в цій ситуації робити Олександру? У нього було два варіанти. Чекати одужання британця і нової дати об’єднувального бою. Або провести обов’язковий захист титулу IBF із хорватом Хрговичем 17 лютого. 

Другий варіант має свої переваги. По-перше, в Усика буде чудова нагода захистити чемпіонський пояс IBF. По-друге, це було б наочним нагадуванням Тайсону Ф’юрі, що світ крутиться не тільки навколо нього. І вже британець чекав би наступної дати мегафайту. 

Мінусів, звісно, теж вистачає. Мегайфайт Усик - Тайсон Ф’юрі та бій Усик - Хргович, це, як колись казав футбольний тренер Безсонов, “зовсім різні бл… турніри”.  Ключовим тут стало рішення організаторів івенту, які сплачують гонорари боксерам і забезпечують організацію вечора. Вони вирішили перенести шоу. 

Максим Розенко, Чемпіон

Єдиний українець, який перемагав Тайсона Ф’юрі, ставить на Усика

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()