Головне

35 роки тому Майк Тайсон став наймолодшим чемпіоном світу

22.11.2021 10:31 Valeriy Ruchka 5678
35 роки тому Майк Тайсон став наймолодшим чемпіоном світу

Джерело - Чемпіон.

Рівно 35 роки тому, 22 листопада 1986 року, у світі професійного боксу відбулася видатна подія.

Майк Джеральд Тайсон, якому було всього 20 років і 144 дні від народження, став наймолодшим в історії чемпіоном світу в суперважкій ваговій категорії. 

Тайсон вийшов на ринг проти чемпіона світу за версією WBC Тревора Бербіка, який за 9 місяців до цього завоював титул чемпіона - бій проти молодого Майка був для Бербіка першим захистом.

З самого старту бою Бербік спробував диктувати свої умови і пішов у відкритий бій. Пропустивши кілька жорстких ударів, чинний чемпіон припинив атакувати. За 20 секунд до кінця першого раунду Тайсон пробив лівий боковий, після чого Бербік ледве тримався на ногах і за кілька секунд до гонгу був на межі нокауту.

На перших секундах другого раунду Тайсон провів серію ударів, відправивши Бербіка в нокдаун. За 40 секунд до кінця раунду Майк провів правий аперкот в щелепу, а після того лівим хуком влучив у голову Бербіка. На мить Тревор притиснувся до суперника, а потім впав. Бербік двічі намагався встати, але кожен раз втрачав рівновагу. З третьої спроби він піднявся, але його сильно хитало. Рефері зупинив бій. 

За цей бій Тайсон заробив $1,5 млн, а Бербік $2,1 млн. 

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua