Головне

Дмитренко: Сподіваюся потрапити до масстарту

11.02.2024 19:03 1587 0
Дмитренко: Сподіваюся потрапити до масстарту

Біатлоністка збірної України Христина Дмитренко прокоментував свій виступ у персьюті (посіла 26 місце) на чемпіонаті світу у Нове-Место.

- Це Ваш перший чемпіонат світу, і Вам вдається знову показати найкращий результат у команді. Сьогодні гонка була надзвичайно складна: стрілялося важко і траса важка…

- Сьогодні мені по самопочуттю було набагато краще. Розумію, що якби після двох стрільб вибила "по нулях", тоді б втримала свою позицію. А так через те, що я багато "настріляла", то вже на 26-му місці й фінішувала. 

- На жаль, у кожної з дівчат сьогодні по чотири промахи. Можете сказати чому так?

- Відверто кажучи, ні (усміхається). Приходила на перший рубіж, "стрільнула" два промахи і, взагалі, не зрозуміла чому вони були. Потім мені тренери сказали, що трішки вітер піднявся, і через те, що прапорці намокли й стали важкими, ми не змогли побачити по них, що вітер піднявся. 

- Перший чемпіонат світу для Вас є дощовим. Зрештою, синоптики обіцяють кращу погоду, відтак виступати буде трохи комфортніше. Шанс на масстарт є, як його оцінюєте? 

- Так. Я сподіваюся туди потрапити, але буде видно після індивідуальної гонки. 

Чемпіонат світу з біатлону у Нове-Место: календар змагань, результати

- 12-те місце є досить високим, а медаль була б зовсім фантастикою? 

- Зараз поки що неготова. З кожним разом я хочу робити у кар’єрі маленький крок. Поки для того, щоби розуміти, що для цього потрібно робити. А так, один раз "вистрелю" (на подіум  - ред.) і не розумітиму що для цього потрібно. 

- Щодо гучної атмосфери у Новому Месті - Ви вперше у кар’єрі виступаєте за таких умов? Чи бували змагання, коли були такі відчуття?

- У нас був Обергоф. Там теж було доволі багато людей. Я коли біжу, то сильно не зауважую цей гул. Але іноді ріже вуха. 

- І все ж де гучніше публіка підтримує тут чи в Обергофі?

- Я думаю, тут гучніше.

Олександр Гливинський, для Чемпіона

Коментарі ()