Головне

Міжнародний союз біатлоністів призупинив діяльність федерацій білорусі та росії

Рішення набуло чинності негайно після ухвалення
29.03.2022 11:24 1639 0
Міжнародний союз біатлоністів призупинив діяльність федерацій білорусі та росії

Джерело - Tribuna.com.

Виконком Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) одноголосно ухвалив рішення про зупинення діяльності національних федерацій білорусі та росії. 

Про це повідомляє пресслужба організації.

"Обидві федерації порушили гуманітарні зобов’язання федерацій-членів відповідно до Конституції IBU. Ці порушення з боку СБР та БФБ завдають шкоди репутації IBU та біатлонного спорту, а їх активне членство підірве зусилля IBU та його членів щодо просування своїх конституційних принципів та цілей з довірою.

Крім того, Виконавча рада погодилася з тим, що з огляду на те, що російське вторгнення в Україну зупинило діяльність Федерації біатлону України, було б несправедливо, якби національні федерації атакуючих країн продовжували користуватися всіма правами членства в IBU.

Виконком дуже уважно слідкуватиме за розвитком цієї ситуації та переглядатиме це рішення у разі зміни обставин.

Рішення також має бути розглянуте Конгресом IBU на засіданні 15-19 вересня 2022 року, якщо його не буде скасовано раніше Виконкомом IBU", - йдеться у заяві міжнародної федерації.

Рішення набуло чинності негайно після ухвалення. Раніше IBU усунув російських та білоруських спортсменів від змагань під егідою організації.

Нагадаємо Міжнародний союз біатлоністів зібрав гроші для України.

Коментарі ()