Головне

Ідре-2018. Абрамова потрапила у квіткову церемонію стартової гонки сезону

29.11.2018 16:16 3167 0
Ідре-2018. Абрамова потрапила у квіткову церемонію стартової гонки сезону

Джерело - Biathlon.com.ua.

На першому етапі Кубку IBU у шведському Ідре відбулася жіноча спринтерська гонка.

Про це повідомляє Biathlon.com.ua.

Найкращим результатом стартового дня нового сезону для українських біатлоністів стало шосте місце Ольги Абрамової у спринті першого етапу Кубка IBU в Ідре. Для Абрамовї, яка пропустила передсезонні змагання в Шушені, це була перша можливість серйозно "розбігтися". Звідси трохи менш висока швидкість, ніж та, до якої звикли у виконанні Абрамової. Але за рахунок відмінної стрільби стоячи, де Ольга відпрацювала швидше за всіх суперниць, а також швидкості на останньому колі, де результат українки можна порівняти з лідерами, Абрамова зуміла пробитися в квіткову церемонію першої жіночої гонки сезону. 

Непогано починався спринт для Марії Кручовой, яка після чистого першого рубежу була на межі десятки найсильніших. Але стрільбу стоячи наша спортсменка провела менш вдало: промах і велика втрата часу на скорострільності, що в підсумку привело її на 27-е місце на фініші. Відразу за Кручовою у фінішному протоколі розташувалася Надія Бєлкіна. За чистим ходом вона сьогодні була найкращою у команді, а ось за якістю стрільби - на протилежному полюсі: три промахи і 28-я позиція.

Перші очки Кубка IBU в кар'єрі заробила Анна Кривонос, зумівши з одним промахом фінішувати 39-ю. А ось дебютантці змагань такого рівня Валерії Дмитренко пощастило менше: при такій же точності вона свою першу гонку Кубка IBU завершила на 51-му місці.

А перемогу в Ідре святкувала представниця збірної господарів Інгела Андерссон. Шведка виявилася однією з чотирьох учасниць спринту, які закрили всі мішені, та випередила на 8 секунд білоруську спортсменку Ірину Кручінкіну, яка також обійшлася без штрафу.

Завтра в змагальній програмі першого етапу Кубка IBU - пауза, а в суботу чоловіки і жінки ще раз вийдуть на дистанцію спринту.

Кубок IBU

1-й етап

29 листопада

Спринт, жінки

1. Інгела Андерссон (Швеція) (0+0) 23:44,0

2. Ірина Кручінкіна (Білорусь) (0+0) +8,0

3. Анастасія Морозова (Росія) (1+0) +32,9

6. Ольга Абрамова (Україна) (1+0) +1:12,0

27. Марія Кручова (Україна) (0+1) +2:02,1

28. Надія Бєлкіна (Україна)(1+2) +2:07,3

39. Анна Кривонос (Україна) (0+1) +2:39,6

51. Валерія Дмитренко (Україна)(1+0) +3:16,2

Нагадаємо, сьогодні у Ідре новий біатлонний сезоні відкрила чоловіча спринтерська гонка

Раніше, Джима розповіла, чому пропустить естафету на першому етапі Кубку світу

Коментарі ()