Українська правда

Англія - Бельгія: анонс матчу ЧС-2018 у групі G

Сергей Шемшученко — 28 червня 2018, 07:02

Англія - Бельгія

Група G, 3-й тур

28 червня, 21:00

Стадіон Калінінград, Калінінград

Головний арбітр: Дамір Скоміна (Словенія)
Асистенти: Юре Прапротник і Роберт Вукан (обидва Словенія)
Резервний арбітр: Мохаммед Абдулла (ОАЕ)

Обидві команди впевнено вирішили завдання виходу в 1/8 вже після двох турів. Команди підійшли до очного поєдинку з абсолютно ідентичними показниками. Тож головною інтригою протистояння стане лише розподіл першого та другого місця. Родоначальників футболів влаштує навіть нічия, бо за додатковими показниками Fair play. Але чи погодяться з цим бельгійці?

Уболівальники в праві розраховувати на яскраву та результативну гру: за два команди на двох забили 16 м'ячів. Очевидно, що слід чекати й певної кадрової ротації у стартових складах команд.

Травмовані: Аллі, Тріп'єр (обидва Англія) - під питанням; Лукаку, Азар, Мертенс, Вермален, Компані (усі Бельгія) - під питанням.

Дискваліфіковані: немає

Орієнтовні склади:

Англія: Пікфорд, Кейхілл, Стоунз, Джонс, Дайер, Роуз, Делф, Аллі, Александер-Арнольд, Решфорд, Кейн

Бельгія: Куртуа, Вермален, Компані, Альдервейрельд, Чадлі, Дембеле, Феллаїні, Янузай, Азар, Батшуаї, Тілеманс

Слова:

Гарет Саутгейт (головний тренер збірної Англії): "Ми задоволені нашим виступом, але ми все ще та команда, яка повинна вдосконалюватися. Але що дуже важливо, ми граємо з упевненістю в собі. Всі стадіони в Росії знаходяться у відмінному стані, все поля - чудові. У Калінінграді приголомшливий стадіон".

Ян Вертонген (захисник збірної Бельгії): "Це здорово, що обидві команди вже потрапили в плей-офф, так що буде менше напруги, і ми зможемо отримувати задоволення від футболу. Зможемо дражнити один одного ще більше, правда, все одно потрібно бути обережними. За помилки нас швидко покарають"


Цікаві факти:

Забивши як мінімум по два м'ячі в перших двох матчах на цьому мундіалі, англієць Гаррі Кейн і бельгієць Ромелу Лукаку повторили те, що до них вдавалося лише двом футболістам за всю історію Чемпіонатів світу - угорцю Шандору Кочішу на ЧС-1954 і аргентинцеві Гільєрмо Стабіле на ЧС-1930. І Угорщині, і Аргентині на тих турнірах вдалося дістатися до фіналу.

Англія і Бельгія двічі зустрічалися на чемпіонатах світу і кожен раз британцям вдалося не програти. На ЧС-1954 між збірними трапилася нічия 4:4, а на ЧС-1990 родоначальники мінімально виграли 1:0.

Бельгія виграла лише один поєдинок проти Англії з 21-го можливого. Сталося це ще в 1936 році.

Англійці на цьому мундіалі забили вже 8 голів. Більше на одному ЧС вони забили лише раз - на домашньому турнірі в 1966 році (11 голів).

Всі три матчі групового етапу англійці виграли лише раз в історії. Це сталося на ЧС-1982.