Українська правда

Володимир Богданов розповів чому і як програла українська збірна

Сергей Шемшученко — 29 квітня 2008, 17:31

Капітан жіночої збірної України з тенісу Володимир Богданов після поразки нашої команди за вихід до першої Світової групи Кубку Федерації у матчі проти Італії відповів на запитання кореспондента газети "Сегодня".

- Що на ваш погляд завадило Коритцевій виграти перший матч проти Скьявоне?

- Впевнений, що тут не вистачило досвіду. Адже вона, по суті, вперше грала матч при такій сильній підтримці глядачів. Можливо, це зіграло в якійсь мірі негативну роль. Матч-боли не були розіграні. Маша поспішила і поступилась.

- Що сталося з Оленою Бондаренко за рахунку 5:2 на її користь у третьому матчі?

- Скьявоне практично перестала помилятись і перевела гру глибоко на половину корту Олени. Вона ж була до цього не готова. Гейм, другий... Після цього ми спробували змынити тактику, але і вона, на жаль, не спрацювала. Вийшло абсолютно провальне закінчення першого сету, з кого ми так і не змогли вийти у другій партії.

- Чому ви обрали Катю для четвертого матчу?

- І у Каті, і у Маші, і у Тані були свої плюси і мінуси. Усі троє могли претендувати на те, щоб вийти у цьому матчі. Якби рахунок був 2:1 на нашу користь - Катя б не грала. Щоб зберегти її на пару. Але в цій ситуації я прийняв рішення на користь Каті. І зараз можна говорити про те, що вона не впоралась з практично безпомилковою грою Еррані.

- На ваш погляд, ця четвірка гравців - команда?

- Безумовно. У нас не було жодних розбіжностей у поглядах. Дівчата переживали одна за одну, здається, абсолютно щиро, по-справжньому.

- Як би ви оцінили весь цей сезон?

- Завдання - попасти до Світової групи - не виконане. Кожній з дівчат зараз потрібно набувати досвіду на тих турнірах, де вони гратимуть. Рим, Берлін, Ролан Гаррос... Там формується та база, яка повинна їм допомогти у майбутньому вигравати такі матчі.

У 2009 році першим суперником української збірної у Кубку Федерації стане хтось із сімки команд: Бельгія, з якою ми починали цей сезон, Сербія, за неї цілком імовірно гратимуть і Янкович, і Іванович, а також Швейцарія, Німеччина, Ізраїль, Словаччина і Японія.