Українська правда

Податкова хотіла відібрати в Бондаренко авто Land Cruiser

Сергей Шемшученко — 10 квітня 2013, 12:21

Відома українська тенісистка ледве не втратила подарований автомобіль, який конфіскували податківці через несплату податку.

Про це повідомляє прес-служба Державної податкової служби в Києві.

За інформацією відомства, кілька років тому 28-річна українська тенісистка отримала авто в якості винагороди за перемогу в міжнародному тенісному турнірі. Податківці запросили її до інспекції, роз'яснили вимоги чинного податкового законодавства і порадили задекларувати отриманий іноземний доход і перерахувати податок до бюджету. Згідно декларації, поданої спортсменкою, необхідно було сплатити до бюджету податок з прибутку фізичних осіб в сумі 125 тисяч гривень.

"З образою на податківців, спортсменка зверталася до судів різних інстанцій про те, що їй не треба перераховувати до бюджету задекларований власноручно податок, посилаючись на Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування між урядами України і Великого Герцогства Люксембург.

Але Феміда була на стороні податківців, оскільки на момент отримання виграшу і представлення декларації вказана угода не була ратифікована Україною", - говориться в повідомленні, пише liga.net.

Тенісистка відмовилася розрахуватися з бюджетом, через що виник податковий борг, для погашення якого на підставі виконавчого листа Окружного адміністративного суду міста Києва було відкрито виконавче провадження і накладений арешт на усе майно і банківські рахунки боржника.

"А підтвердженням того, що українське законодавство потрібно поважати, була вилучена Toyota (моделі Land Cruiser Prado), яку вона залишила на хвилинку, щоб забігти в магазин. Саме у цій ситуації боржник усвідомив, що дійсно за несплату податків можна позбавитися власного майна, і перерахувала до бюджету усю суму заборгованості, а саме 125 тисяч гривень", - сказали в податковій.

Податківці не називають імені тенісистки, але судячи з усього, йдеться про Олену Бондаренко, яка відповідає віку.