Українська правда

Олену Бондаренко прооперували

Сергей Шемшученко — 2 липня 2008, 14:23

На днях у Києві Олена Бондаренко пройшла обстеження, яке встановило, що у кращої тенісистки України розрив меніска.

У вівторок, 1 липня, в Німеччині, в спеціалізованій клініці спортивної травми міста Люденшайд Олені була зроблена операція. Її провів професор Берндт Лазаревські, який входить в трійку кращих хірургів в світі, які спеціалізуються на травмах колінних суглобів. Якщо відновлення Олени Бондаренко піде за планом, то займе період від 2-х до 5-ти тижнів.

Олена Бондаренко, фото sapronov-tennis.org

Віце-президент Федерації тенісу України, спонсор Олени Бондаренко Юрій Сапронов прокоментував ситуацію:

"Справді, наша краща тенісистка близько двох місяців грала під пресом рецидиву старої травми, яка турбувала її впродовж чотирьох років. Травма загострилася на початку травня на Берлінському турнірі й не дозволила Олені вийти у фінал престижного змагання. Далі - Ролан Гаррос на уколах".

За словами Сапронова, потім було обстеження у французькій клініці, яке дало неправильний діагноз, знову спроби зіграти на уколах в Хертогенбоші, а потім на Вімблдоні. "Олена проявляла чудеса витримки, виходячи на корт після знеболюючих уколів. Але всьому рано чи пізно настає межа. На турнірі Вімблдону стало зрозуміло, що пора зупинитися," - говорить Юрій Сапронов.

"Ми прийняли рішення припинити турнірну діяльність, вилікувавши стару травму, і з новими силами і можливостями повернутися на корт перед пекінською Олімпіадою, на яку харків'янка Олена Бондаренко першою з наших тенісисток отримала ліцензію".

За матеріалами sapronov-tennis