Українська правда

Мінспорту: Зміна статусу "національної" Федерації тенісу прийнята згідно з законодавством

Сергей Шемшученко — 23 січня 2010, 11:36

Прес-служба Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту пояснила ситуацію щодо зміни статусу "національної" ФТУ.

Щодо позиції Федерації тенісу України (ФТУ) стосовно наказу Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 7 грудня 2009 року, заявляємо, що рішення про зміну терміну статусу "національної" ФТУ прийнято колегією Міністерства на підставі аналізу виконання зобов’язань федерації (згідно договору між ФТУ і Міністерством) та відповідно до чинного законодавства.

Аналіз було проведено спеціальною комісією, створеною на вимогу Народних депутатів України та представників громадськості. Моніторинг діяльності федерації, який здійснюється фахівцями Міністерства, свідчить, що з моменту ухвалення цього рішення ФТУ помітно активізувала свою роботу, зокрема, щодо розвитку інфраструктури, стимулювання діяльності обласних осередків, визначення перспектив розвитку тенісу тощо.

Це, своєю чергою, дає підстави говорити, що рішення Міністерства позитивно вплинуло на діяльність Федерації тенісу України.

Надання статусу "національна" на наступний термін буде проводитися на конкурсних засадах та у спосіб, який визначено відповідними нормативно-правовими документами.

Щодо організації та проведення матчів Кубка Федерації "Україна – Італія" та Кубка Девіса "Україна – Латвія", відзначимо, що організація та проведення в Україні спортивних змагань міжнародних федерацій з видів спорту здійснюється всеукраїнською громадською організацією, яка від України є членом відповідної міжнародної федерації.

Оскільки матчі Кубка Федерації та Кубка Девіса є змаганнями Міжнародної федерації тенісу (ITF), то очевидно, що вони мають буди проведені Федерацією тенісу України як членом зазначеної міжнародної федерації, інформує офіційний сайт Мінспорту.