Українська правда

Ілля Марченко: "Страху перед Карлосом Мойєю немає"

Сергей Шемшученко — 18 січня 2010, 18:36

22-річний українець Ілля Марченко вперше зіграє в основі "Великого шолома".

У фіналі кваліфікації Australian Open Марченко розгромив австралійця Міллмана, якому програв тут же минулого року.

- Ілля, зважаючи на рахунок (6:2, 6:1), у фіналі відбору напружуватися не довелося?

- Рахунок - штука оманлива. Були важкі моменти. На початку другого сету він різко збільшив темп, довелося трохи "засушити". Як не дивно, Міллмана підтримувало небагато вболівальників, мабуть, одночасно з нами грав хтось з австралійців, так що публіка не тиснула.

- Цього року ти стартував невдало, поступився у кваліфікації турніру АТР у Ченнаі.

- Перший турнір у сезоні для мене завжди важкий. Минулого року я теж програв в Індії, ось і цього разу поступився молодому індусу Бамбрі. Але трагедії не робив. Все-таки цей турнір був перед Мельбурном.

- У першому раунді Australian Open у тебе дуже іменитий суперник Карлос Мойя.

- Так, колись він був першим номером у світі. Але все змінюється. Карлос вже давно не грав і навряд чи зараз його форма близька навіть до топ-10. Страху перед ім'ям немає, боротимемося.

- Як взагалі почуваєш себе після трьох матчів кваліфікації?

- Після двох матчів - день перерви, та і перед першим колом "основи" ще два дні відпочинку. Отже, і відновитися, і потренуватися, і звикнути до спеки часу досить.

- Гравцю основної сітки у Мельбурні надають оплачений номер у готелі?

- Ні. Тут інша система - організатори видають добові гравцю, на які він може шукати житло, харчуватися. Ми поселилися у невеликому готелі, він входить до числа офіційних на турнірі, але по оплаті найдешевший. До кортів хвилин п'ять на машині, так що все зручно.

- Разом з тобою успішно пройшов кваліфікацію й Іван Сергєєв. Що скажеш про його форму?

- Іван - молодець. Все-таки у відборі я був "сіяним", і у мене сітка була трохи легша, ніж у нього. В "основі" не дуже пощастило. Села - гравець, який зараз на ходу, але Іван може перемогти і його.

"Сегодня Спорт"