Українська правда

Збірна України виборола путівку на Олімпійські ігри в Солт-Лейк-Сіті

Сергей Шемшученко — 10 лютого 2001, 17:07

Збірна України під керівництвом Анатолія Богданова вперше в своїй історії виброла путівку на Олімпійські зимові ігри 2002 року. Ця радісна для багатьох вбовальників спорту звістка надійшла з Осло, де наші хокеїсти в другому матчі групового турніру розгромили господарів турніру команду Норвегії з рахунком 1:5.

Отже, українські хокеїсти, незалежно від завтрашньго матчу з командою Німеччини, отримали одну з трьох путівок на Олімпіаду в Солт-Лейк-Сіті.

Вже на початку гри, а саме на 2-ій хвилині, Олександр Матвійчук виводить українців вперед. Після забитої шайби українці атакують але результат залишається незмінним. Друга половина гри проходить знову за переваги українців але безрезультатньо. І тут спрацювала стара футбольна істина "не забиваєш ти, забивають тобі". На 8-ій хвилині зустрічі гравець, господарів Скродер зрівнює рахунок 1:1.

Надалі на майданчику була лише одна командна та одні ворота. В другому та та третьому періоді в ворота норвезьців влетіло ще 4-ри шайби які й вирішили долю матчу.

Приємно, що саме хокейна збірна, якій в фінансовому плані в цей час дуже тяжко, стала другою командою яка представлятиме Україну в ігрових видах спорту на Олімпійських іграх. Нагадаємо, що першими представниками від України в ігрових видах олімпійської програми стала жіноча баскетбольна збірна. Яка в Атланті-96 посіла четверте місце, чого бажаємо й хокеїстам. Як кажуть новачкам щастить...