Українська правда

Збірна України прилетіла в Хабаровськ та провела перші тренування

Сергей Шемшученко — 4 квітня 2008, 21:45

Збірна України ступила на хабаровську землю! Понад 27 годин потрібно було провести в дорозі команді Володимира Голубовича, щоб подолати відстань понад 7 тисяч кілометрів з Києва на Далекий Схід Росії (транзитом через Москву).

Саме у Хабаровську наша льодова дружина проведе акліматизацію в рамках навчально-тренувального збору перед чемпіонатом світу в Японії, вінцем якого 10 квітня стане товариський поєдинок з місцевим "Амуром".

Не дивлячись на утомливий переїзд в російську глибинку, головний тренер збірної Володимир Голубович гучно призвав колектив: "не розслаблятися!", запропонувавши підопічним в день прильоту відразу два заняття на льоду шикарної семитисячної "Платінум Арени". Причому на денне розкочування українські хокеїсти вийшли всього через чотири години після повітряної подорожі на "Боїнгу 767-200". Втішно, що ніхто в команді не ремствував, бо всі розуміють, що важко в навчанні - легко в бою.

Вже в Хабаровську команді додала настрою звістка про дострокове завершення чемпіонату Білорусі ("Керамін" декласував у фінальній серії "Юність" з рахунком 4:0), що неодмінно прискорить процес приєднання до національної дружини срібного медаліста форварда Олександра Матерухіна, а також свіжоспечених чемпіонів нападаючих Романа Сальникова, Олега Шафаренко, захисників Дмитра Якушина і Віталія Люткевіча. Останній, до речі, зробив собі прекрасний подарунок до 28-річчя, яке він відзначає 4 квітня.

Поки ж поблизу Амурського узбережжя в загальній групі займаються 26 хокеїстів збірної України:

Воротарі: Ігор Карпенко, Вадим Селіверстов, Олександр Федоров (усі - "Сокіл");

Захисники: Юрій Гунько, Андрій Срюбко, Олег Благой, Володимир Алексюк, Олескандр Савицький (усі - "Сокіл"), Юрій Наваренко (ХК "Вітебськ") Олександр Побєдоносцев ("Хімволокно" Могильов), Денис Ісаєнко (ХК "Гомель").

Нападники: Дмитро Цируль, Віталій Литвиненко, Віталій Доніка, Сергій Харченко, Юрій Д'яченко, Сергій Черненко, Олександр Матвійчук, Олександр Караульщук, Олександр Яковенко, Ігор Карлов (усі - "Сокіл"), Валентин Олецький (ХК "Гомель"), Вадим Шахрайчук (ХК МВД, Московська область) Костянтин Касянчук ("Трактор" Челябінськ), Сергій Варламов ("Сибір" Новосибірськ), Віталій Семенченко ("Юність" Мінськ).

ФХУ, фото Олега Івченко