Українська правда

Збірна України не вчинила опору росіянам

Сергей Шемшученко — 9 квітня 2003, 11:42

Національна збірна України, готуючись до чемпіонату світу у Хельсінкі, провела у російському Подольську перший товариський матч з командою Росії. Підопічні Анатолія Богданова не зуміли вчинити гідного опору росіянам, і в результаті поразка з рахунком 3:0. Повторна гра обох команд пройде у середу 9 квітня.

Росія — Україна — 3:0 (1:0, 0:0, 2:0).
Шайби: Заріпов, Степанов, Соін.

Росія: Медведєв; Єрофеєв — Прошкін, Тютін — Ждан-к, Корнеєв — Вишедкевич, Денисов — Любушін; Соін — Зіновьєв — Заріпов, Спірідонов — Горовіков — Бадюков, Д.Гусманов — Кайгородов (4) — Мозякін, Степанов — Лапін — Полушін.
Україна: Симчук; Полодницький — Остроушко, Савицький — Срюбко, Завальнюк — Гунько, Полковников — Благой; Проценко — Христич-к — Сальников, Матвійчук — Шахрайчук — Шафаренко, Савенко — Бобровніков — Ніколаєв, Василевський — Млинченко — Цируль.

Володимир ПЛЮЩЕВ, головний тренер збірної Росії:

У третьому періоді суперник втомився, і ми змогли без особливих зусиль довести матч до перемоги. Проте, українці з самого дебюту не встигали за нашими гравцями. Якби ми використали хоч би половину шансів в першому періоді, то про результат поєдинку ніхто б не задумувався вже після закінчення 20 хвилин. Я не можу пригадати серйозних моментів, які гості створили б біля наших воріт. Задоволений як збірної загалом, так і змістом гри. Шкода, але суперник, незважаючи на товариський характер гри, діяв все ж бруднувато. Я цього не розумію, адже ми в хокей граємо, а не сокирами махаємо… Що стосується запрошення у збірну досвідченого захисника Вишедкевича, то він, безумовно, став одним з основних кандидатів на поїздку у Фінляндію на ЧС. Ми вимушені були викликати динамівця, бо до кінця не упевнені у тому, чи приїде з НХЛ захисник Андрій Марков, який отримав травму.


Анатолій БОГДАНОВ, головний тренер збірної України:

Це був типовий тренувальний матч. Два періоди ми грали на рівних, потім наша команда трохи втомилася, стала програвати у швидкості, пропустила два голи. Після цього все стало ясно. Не знаю, чи то психологічно, чи то фізично підсіли мої підопічні. Переломним став, вважаю, другий гол росіян, коли помилився один з наших молодих захисників. Це Україна-то брудно грає? Думаю, Росія діє набагато брудніше. Проте, я не побачив якоїсь навмисної грубості з боку обох команд. Як не побачив і тактичного ігрового малюнка у збірної Росії. Будь ми трохи організованіше, рахунок, можливо, став би на нашу користь.

За інформацією "Советский спорт"