Українська правда

Збірна України громить Хорватію. Перший національний підкладає "свиню" уболівальникам. ФОТО з гри

Сергей Шемшученко — 13 квітня 2008, 14:51

Збірна України з перемоги стартувала на чемпіонаті світу з хокею в Першому дивізіоні, що розпочався в Японії. У неділю зранку українська команда з рахунком 4:0 розгромила Хорватію.

Більшість українських уболівальників цю гру не змогли побачити. Анонсований показ цієї зустрічі в запису на Першому національному, який більш відомий як і досі "совковий" УТ-1, так і не відбувся. Без будь-яких вибачень чи стрічки новин, що через технічні проблеми матч української команди не буде показаний, трансляція так і не включилася.

Замість цього більшість чоловіків з 9 до 10:30 дивилися мультфільм про похід за золотом...

Варто відзначити, що свій наступний матч збірна України проведе 14 квітня проти команди Естонії. УТ-1 обіцяє показати в запису о 10:00 ранку...

Хорватія - Україна 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
0:1 08:42 Дяченко (Срюбко, Варламов)
0:2 33:48 Цирюль (Касянчук) - у більшості в 2 гравці
0:3 52:06 Шахрайчук (Кліментьєв, Цируль)
0:4 52:27 Караульщук (Дяченко, Матвійчук)
Воротарі: Бєліч 42/46 - Карпенко 11/11
Штраф: 16:12

Інші матчі першого ігрового дня:
Естонія - Угорщина 3 : 5
Литва - Японія 0 : 5

Наступний матч: Україна - Естонія - у понеділок 14 квітня.

Чемпіонат світу 2008. Дивізіон 1. Група B
ІВНПМО
1Японія11005-03
2Україна11004-03
3Угорщина11005-33
4Естонія10013-50
5Хорватія10010-40
6Литва10010-50

До 9-ої хвилини на льоду Tsukisamu Arena балканці стримували атаки українців, а потім відбувся перший гол чемпіонату. Захисник Андрій Срюбко подовжньою передачею через половину майданчика "розрізав" оборону хорватів і вивів на рандеву з 20-річним голкіпером Ваней Бєлічем нашого Юрія Дяченко. Нападаючий "Сокола" класно переграв опонента, поклавши початок першій перемозі на турнірі у Саппоро. Почин Дяченко підтримали форварди Дмитро Цируль, Вадим Шахрайчук і Олександр Караульщук. Цікаво, що Караульщук відзначився в своєму першому офіційному матчі за збірну України!

Для того, щоб розправитися з вихідцями другого дивізіону, "синьо-жовта" команда Володимира Голубовича витратила мінімум зусиль, при цьому ні на секунду не дозволивши засумніватися в своїй перевазі (кидки - 46:11 в нашу користь). Хорвати лише пару разів загрожували воротам нашого Ігоря Карпенко, який записав в актив перший "сухий" поєдинок на японському форумі. Цікаво, що приз кращому гравцеві матчу дістався зовсім не Карпенко і не авторам закинутих шайб, а захисникові Юрієві Наваренко. У хорватів передбачено отримав визнання воротар - Ваня Бєліч.

Юрій Наваренко (захисник збірної України): "Завжди приємно, коли тебе нагороджують призами, а удвічі приємніше, коли це відбувається несподівано для тебе. Від глобальних коментарів утримаюся, бо суперник нам протистояв не найгрізніший. Так, ми переконливо обіграли хорватів, але при цьому у нас багато що не виходило. Думаю, від матчу до матчу ми виправлятимемо огріхи і неодмінно будемо додавати".

Дмитро Цируль (нападаючий збірної України): "Ми віддали грі рівно стільки сил, скільки потрібно для перемоги над суперником. При цьому ми провели не кращий свій матч. Створили багато гольових моментів, але не реалізували. Гра нашої команди мені відверто не сподобалася".

Олександр Матерухін (нападаючий збірної України): "Хорвати сподобалися: бігали, старалися, а ось наша команда зіграла не в повну силу - відсотків на 70-80 своїх можливостей. Вважаю, ми здатні включати і вищі швидкості, але поки нам не вистачає зіграності. Явно недостатньо розуміння один одного при втіленні в життя нових тактичних схем Володимира Голубовича".

Володимир Голубович (головний тренер збірної України): "Ми явно перевершували суперника в класі, тому розглядали зустріч як тренувального характеру. Гравцям не ставилося завдання перемогти якомога більше: ми вирішували свої задачі, але, на жаль, вийшло не все гладко. Володіючи шайбою, не кращим чином діяли в середній зоні. Напевно, хвилювання з нагоди старту турніру було присутнє у всіх виконавців".