Українська правда

Запоріжжя також долучиться до прийому уболівальників на Євро

Сергей Шемшученко — 22 квітня 2009, 12:31

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух і губернатор Донецької області Володимир Логвіненко підписали угоду про співпрацю щодо підготовки і проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Про це сьогодні, 22 квітня, повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Як повідомляє "Остров", угода передбачає використання об'єктів і інфраструктури міста Запоріжжя для створення сприятливих умов перебування учасників і гостей Євро-2012. Зокрема, відповідно до домовленостей, Запорізька облдержадміністрація повинна сприяти Донецькій ОДА в питаннях розміщення гостей і туристичних груп, які прибудуть в Запоріжжя в період проведення Євро-2012, в 5-ти і 4-ох зіркових готелях.

Серед інших зобов'язань - забезпечення безпеки і правопорядку, медичного обслуговування, розвитку готельної і транспортної інфраструктури (прилеглих територій), рекламної і інформаційної підтримки чемпіонату. А також розробка туристичних, культурних і ярмаркових заходів на маршрутах руху під час транзиту гостей чемпіонату і туристичних груп або відвідини ними Запоріжжя.

Сторони також мають намір ініціювати перед Мінтрансом України забезпечення на період проведення Євро-2012 швидкісних комфортабельних потягів маршрутом Донецк-Запоріжжя-Донецьк. А також забезпечення прийому і обслуговування аеродромним господарством Запоріжжя стоянки літаків і їх екіпажів з Донецької області.

zik.com.ua