Українська правда

Запоріжжя допоможе Дніпропетровську з готелями

Сергей Шемшученко — 16 березня 2009, 17:15

Майже тисячу готельних номерів класу "чотири зірки" нададуть готелі Запоріжжя Дніпропетровську для розміщення гостей Євро-2012.

Про це домовилися міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко та міський голова Запоріжжя Євген Карташов, підписавши угоду щодо співпраці з питань підготовки та проведення чемпіонату, повідомляє ukrinform.ua.

Як поінформували у прес-службі Дніпропетровської міської ради, Дніпропетровськ та Запоріжжя створять щонайменше чотири спільних туристичних маршрути. Серед об'єктів, які буде включено до них, "Дніпрогес" та острів Хортиця.

Генеральний план інфраструктури розміщення Дніпропетровська до чемпіонату Євро-2012 включає 34 об'єкти на загальну суму 3 млрд 567 тис. грн. Вісім об'єктів підлягають реконструкції, 2 - реконструкції з прибудовою, 24 об'єкти ще слід побудувати.

У 2008 році виконано всі заплановані на рік роботи з реконструкції готелів. На сьогодні завершено будівництво чотиризіркового готелю "Весна". Згідно з графіком проводиться будівництво двох готелів, найближчим часом розпочнеться спорудження ще двох об'єктів.